‘De Ideale Wereld’ volgend jaar zonder Otto-Jan Ham, maar deze Nederlander vervangt hem

‘De Ideale Wereld’ volgend jaar zonder Otto-Jan Ham, maar deze Nederlander vervangt hem

Otto-Jan Ham, de man die ‘De Ideale Wereld’ presenteerde, stopt ermee. Ham trok het programma vijf jaar, maar maakt nu een nieuw programma voor Canvas. Jan Jaap Van der Wal, één van de vaste sidekicks van Ham, zal hem vervangen. 

Het viel een beetje te voorspellen: De Ideale Wereld moet het vanaf volgend seizoen zonder vaste presentator Otto-Jan Ham doen. Tien seizoenen lang was hij het gezicht van het satireprogramma, maar volgend jaar zal hij in een ander programma bij Canvas het mooie weer gaan maken. Zijn vervanger is ook al bekend: Jan Jaap van der Wal zit vanaf volgend seizoen achter de desk van De Ideale Wereld.

Ander programma bij Canvas

Ham had eerder dit jaar al aangegeven dat, als het van hem afhing, De Ideale Wereld zonder hem voort kon. “Ik heb laten verstaan dat ik niet van plan ben om De Ideale Wereldnog heel lang voor mijn rekening te nemen. Na vijf jaar is de tijd stilaan rijp voor een wissel. Volgens mij is zo’n programma ook gebaat met af en toe een andere presentator”, zei hij daarover in Humo.

En nu is het dus zover, al verdwijnt Ham niet van het scherm: hij gaat een ander programma maken voor Canvas. Daarin gaat hij op zoek naar hoe je je brein kan verbeteren, hij zal het zijne dan ook honderd procent nodig hebben voor de nieuwe show. In 2019 komt zijn project op het scherm, erg lang moeten we hem dus niet missen.

Jan Jaap van der Wal vervangt Otto-Jan

De vervanging bij De Ideale Wereld stond gelukkig al klaar: Jan Jaap van der Wal zal achter de desk plaatsnemen, in plaats van ernaast. Opnieuw een Nederlander, misschien met een iets scherper gevoel voor humor. Al valt het nog te zien of dat ook aan te houden valt als presentator. Wij zijn alvast benieuwd hoe Jan Jaap het ervan afbrengt.

De Ideale Wereld komt al vijf jaar op het scherm, eerst bij SBS en vervolgens op Canvas. Van vier afleveringen ging DIW naar twee keer, maar online kan het satireprogramma op een ware horde fans rekenen. Met 240.000 Facebooklikes is het programma groter dan Thuis, en hebben ze waarschijnlijk ook een stevige impact, ondanks de kijkcijfers. Daarmee is het één van de programma’s die een nieuwe manier van tv-kijken inluidt.

Canvas

Gesponsorde artikelen