De iPhone 7 is fantastisch, maar nu is het slechtst denkbare moment om ‘m te kopen

De iPhone 7 is fantastisch, maar nu is het slechtst denkbare moment om ‘m te kopen

Apple-fans weten het al langer, maar wij zijn het er wel mee eens: de iPhone 7 is een zalige smartphone, maar als je er nu nog geen hebt, is het misschien beter om te wachten tot de iPhone 8 uitkomt. Want hoe geweldig de 7 ook is, als een deel van z’n baanbrekende technologie naar de vuilbak wordt verwezen in de volgende editie, is hij z’n prijskaartje misschien niet waard.

Over de iPhone 7 zouden we wellicht een boek kunnen schrijven, maar de reactie van de kopers spreekt wellicht het meest voor zich: 4,5 sterren op Coolblue, zelfs aan een prijs van meer dan 700 euro. Blijkbaar is hij dat geld ook helemaal waard. Maar nu die goed en wel de markt heeft ingepalmd, denken ze bij Apple natuurlijk een stapje verder: de iPhone 8 is in volle ontwikkeling.

Zo heeft de 7 een lightning port, een aansluiting de al bestaat sinds de iPhone 5. En hoe handig dat ding ook is, ze staan bij Apple niet stil. Volgens techwebsites en een rapport in de The Wall Street Journal zou de poort weer aan verandering toe zijn. En daarom koop je dus nu beter geen iPhone 7 meer.

Net zoals de Macbook uit 2016 krijgt de iPhone 8 waarschijnlijk een USB-C-poort. Handig, want zo is ie compatibel met de meeste apparaten. Dat was ook meteen het grootste probleem met de iPhone 7 want aangezien die enkel een lightning-aansluiting heeft en geen audiojack heb je vaak een adapter nodig.

USB-C

Maar er is dus goed nieuws: een switch naar USB-C verankert Apple beter in z’n eigen ecosysteem. De overgangsperiode naar USB-C wordt dan ook minder dramatisch dan die naar lightning ooit is geweest. Er zijn al veel dongles en een groot stuk van de Apple-apparaten gebruiken de USB-C nu al.

Daarom koop je nu beter geen iPhone 7: Lightning is een product van Apple, dat enkel van toepassing was op Apple-apparaten. Aangezien die technologie quasi op sterven na dood is, koop je dus op voorhand een oud format, waarvan de support binnen dit en vijf jaar ook meteen platligt. Nieuwe gadgets zullen geen lightning-aansluiting meer hebben, en dus heb je weer zo’n adapter nodig. Als je dus toch nog van smartphone wisselt dit jaar, koop dan even een tussenmodel voor je weer naar iPhone switcht. We moeten er overigens wel op wijzen dat Apple zelf nog niet bevestigd heeft dat die lightning-aansluiting echt zal verdwijnen.

De iPhone 8

Dat de iPhone 7 een goede smartphone is, weten we nu al, maar als je ’t vergelijkt met wat we intussen weten over de iPhone 8 lijkt het wat half werk: omdat er elk jaar een nieuwe iPhone moet liggen, zat er wel innovatie in (hallo, EarPods), maar de iPhone 8 zou ├ęcht een stap vooruit zijn.

De voorkant van de 8 zou lichtjes gebogen zijn, dat heeft te maken het OLED-scherm dat die zou krijgen. Ook qua batterij zit het wel snor: die zou significant langer meegaan. Wireless laden zou moeten kunnen en waarschijnlijk komt er ook een nieuwe manier om je phone te unlocken: met 3D-software die je gezicht herkent. Creepy, cool, we zijn er nog niet uit.

Lang verhaal kort: als je smartphone het dit jaar begeeft, wacht dat nog even voor je naar de winkel sprint om een iPhone 7. Want hoe cool hij ook is, de technologie loopt binnen dit en een jaar zo hard achter dat je er spijt van zou kunnen krijgen.

iStock

Gesponsorde artikelen