Left Right
scrollTop top

De iPhone X heeft een enorm, maar dan ook enorm vervelend autocorrectprobleem


De iPhone X heeft een enorm, maar dan ook enorm vervelend autocorrectprobleem

De fans van Apple stonden vorige week in lange rijen aan te schuiven om de peperdure iPhone X te kopen. Als je intussen 1.159 euro armer bent, dan is het een serieuze tegenvaller dat je de hoofdletter ‘I’ op je nieuwe telefoon niet kunt typen. Dit is wat je hiertegen kunt doen.

Wereldwijd komen er meldingen van iPhone-gebruikers dat ze na het downloaden van iOS 11 de hoofdletter ‘I’ niet meer kunnen gebruiken. Je kan het oplossen door bizarre afkortingen zonder deze letter te gebruiken, of je kan net zoals vele andere op Twitter Apple bestoken met vragen over het probleem.

De oorzaak zou het besturingssysteem zijn. Wanneer het probleem opduikt, verandert je ‘I’ automatisch in een ‘A’ met een vraagteken. In sommige gevallen gaat het vreemd genoeg om een uitroepteken met een vraagteken.

De klachten aan het adres van Apple zijn best grappig, want de meeste mensen tonen hun bijzonder vreemde boodschappen. En zo komt het dat Apple een pak berichten krijgt waarin iedere ‘I’ in een ‘A’ met een vraagteken is veranderd. Het lijkt wel een puzzel die ze moeten ontcijferen, maar het probleem wordt zo wel meteen duidelijk.

Bug

De bug in kwestie zou iets doen met een teken dat onzichtbaar is. De code hierachter wordt gebruikt om emoji te vormen door twee traditionele tekens samen te voegen. Alleen zit er in dit geval geen emoji achter en dus krijg je rare toestanden zoals die ‘A’ met een vraagteken.

Apple heeft z’n gebruikers een tijdelijke oplossing aangeboden tot er een degelijke update komt om het probleem definitief op te lossen.

Dit is wat je moet doen:

 • Ga naar de instellingen van je iPhone en scroll naar beneden tot je bij algemeen komt.
 • Scroll naar beneden tot je het toetsenbord ziet. Klik daar op tekst vervangen.
 • Klik nu op het plus-icoontje in de rechterbovenhoek.
 • Typ nu een hoofdletter ‘I’ in het tekstvak en een kleine letter ‘i’ in het shortcutvakje.
Hierna zou je verder moeten kunnen en weer lustig de letter ‘I’ moeten kunnen gebruiken. Gelukkig gaat het om de hoofdletter, want een iPhone zonder ‘i’ zou natuurlijk maar een gewone ‘Phone’ zijn …

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899