De iPhone X is de bestverkopende smartphone van het moment, maar Samsung zit Apple op de hielen

De iPhone X is de bestverkopende smartphone van het moment, maar Samsung zit Apple op de hielen

Wat is de bestverkopende smartphone van het moment. Als we naar de Amerikaanse verkoopscijfers kijken, is er eigenlijk weinig competitie: de iPhone X verkocht vorig kwartaal zo’n 12.7 miljoen exemplaren. Daarmee is Apple de onbetwiste koning van de smartphones. 

Het was dé vraag die iedereen zich stelde: zou de iPhone X, met z’n prijskaartje van duizend euro, wel genoeg verkopen? Een jaar na de release moet Apple zich niet al te veel zorgen maken: de verkoop stagneert wel een beetje, maar de iPhone X is volgens onderzoeksbureau IHS Markit nog steeds de nummer één in de verkoop.

iPhone 8 tweede beste

Met 12.7 miljoen exemplaren is de verkoop niet even goed als hetzelfde kwartaal van vorig jaar, maar mag Apple toch tevreden zijn. Zeker als we naar de runner-up kijken: de iPhone 8. Die verkoopt vier miljoen smarthphones minder, maar zit nog steeds in dezelfde portefeuille. Geen reden tot klagen dus. Al zit concurrent Samsung Apple duidelijk op de hielen.

Want zij zijn ook prominent aanwezig in de top tien lijst: de Galaxy Grand Prime Plus staat op de derde plaats, de Galaxy S9+ gaat ook zo’n 7,4 miljoen keren per kwartaal over de toonbank en de Galaxy On5, S9 en J7 halen ook de top tien. Die is dan ook netjes verdeeld tussen de twee grote spelers. Voor Apple staan uiteraard ook de iPhone 8+, de iPhone 7 en iPhone 6 nog in de top tien.

Wat na de iPhone X?

Alles samen is Apple nog steeds koning: zij verkopen zo’n vijf miljoen exemplaren meer per kwartaal dan Samsung en dat is vooral te wijten aan de iPhone X. Maar met vijfendertig miljoen verkochte smartphones doet Samsung het lang niet slecht. ’t Is nog even wachten op de opvolger van de iPhone X, maar de fans zijn duidelijk nog niet teleurgesteld.

Gesponsorde artikelen