De iPhone X verbleekt bij de plannen die Samsung heeft voor zijn Galaxy X: een plooibaar scherm!

De iPhone X verbleekt bij de plannen die Samsung heeft voor zijn Galaxy X: een plooibaar scherm!

Krijgen we volgend jaar een smartphone met een plooibaar scherm? De kans lijkt groot want Samsung heeft zo’n plannen met zijn mysterieuze Galaxy X. Ideeën daarover bestaan al langer, maar de producent lanceerde deze week op zijn Zuid-Koreaanse site een supportpagina van het toestel en dus lijkt het voor binnenkort te zijn.

Een smartphone die je kan openvouwen tot de grootte van een tablet en dan weer kan opplooien zodat hij terug in je broekzak past: dat is het doel van de Samsung Galaxy X. Al sinds 2011 duiken er regelmatig verhalen op over een smartphone van Samsung met een scherm dat je kan plooien, maar nu lijkt het eindelijk zover.

Deze week verscheen er op de Zuid-Koreaanse site van Samsung namelijk een supportpagina voor het onbekende toestel SM-G888N0. Dat nummer was de laatste jaren ook af en toe te zien als er licenties werden aangevraagd, maar kon tot nu toe aan geen enkel toestel gelinkt worden. Daarom gaan kenners ervan uit dat het gaat om de Samsung Galaxy X, hun eerste volledig plooibare smartphone.

Binnenkort verkrijgbaar

Die Galaxy X zou er snel kunnen aankomen. Volgens sommige geruchten stelt Samsung zijn nieuwste trots al voor in januari 2018 op de beurs CES in Las Vegas. Andere bronnen spreken van een maand later op het Mobile World Congress in Barcelona.

Nu blijft de vraag natuurlijk wat we daar precies kunnen verwachten. De droom van Samsung is duidelijk een smartphone die je kan openvouwen tot een tablet, maar het valt te betwijfelen of de techniek al zover staat. De meest recent aangevraagde patenten van hen lijken eerder op de oude flip phones die we kennen, maar dan met een doorlopend scherm aan de binnenkant.

Ook over de prijs en de beschikbaarheid blijft het speculeren. Volgens veel insiders zal het toestel maar in beperkte oplage gemaakt worden en enkel in Zuid-Korea verkocht worden.

Samsung

Gesponsorde artikelen