Left Right
scrollTop top

De jacht op Joke veroorzaakt ruzie bij ‘De Mol’, en deze kandidaten maakten zich daardoor verdacht


De jacht op Joke veroorzaakt ruzie bij ‘De Mol’, en deze kandidaten maakten zich daardoor verdacht

De groep werd serieus op de proef gesteld tijdens de tweede aflevering van De Mol. De eerste opdracht ging daardoor volledig mis en zo lieten ze een pak geld en twintig pasvragen liggen. De tweede opdracht maakte veel goed en werd geen succes voor de mol in het gezelschap. Enkele verdachten van vorige week zijn nog verdachter geworden, en met Channy zijn we een enthousiaste kandidate kwijt.

De voorbije week zijn er al wat hints gelost over wat er precies met Joke gebeurd is. Zij had een voordeel verdiend tijdens de laatste proef van de eerste aflevering. Ze werd in de wildernis losgelaten om over een afstand van zo’n tien kilometer in enkele dorpen pasvragen te gaan verzilveren. Dat zijn kredieten die een fout antwoord tijdens het invullen van de vragen over de mol goedmaken. Indien ze er een paar zou hebben, mocht ze in elk geval deze week niet kunnen afvallen.

Joke neerschieten

De andere kandidaten moesten de jacht openen en proberen om Joke neer te schieten. In dat geval verloor ze haar pasvragen. Intussen moesten ze wel proberen om zelf tokens te brandmerken en zo geld binnen te halen. Dat verdeelde de groep. Een deel ging voor het geld, terwijl enkele deelnemers haar liefst zo snel mogelijk wilden uitschakelen. Met paarden, een auto en een helikopter gingen ze achter Joke aan. Zo werd ze eigenlijk opgejaagd wild, en het is maar de vraag of de mol zichzelf in zo’n positie wilde plaatsen.

Met de hulp van Channy en Pascale in de helikopter bereikten Jeffrey, Lloyd en Katrien in de auto Joke. Zij probeerde hen te overhalen om haar alsnog te laten gaan door pasvragen uit te delen. Maar misschien was ze wat te gierig, want de anderen hapten niet toe. Intussen hadden de deelnemers te paard nog geen geld verdiend, maar Jeffrey riep wel dat Lloyd moest schieten. Die deed dat ook, tot grote woede van de anderen en van Joke. Ook Katrien ging niet vrijuit door het feit dat ze via de radio liet weten dat ze bij Joke waren aangekomen. Zo konden de anderen immers weten dat ze aan het onderhandelen waren.

Opdracht 1 –> 0 euro winst

Blind vertrouwen

De tweede opdracht verdeelde de groep opnieuw. Jeffrey en Katrien kregen geblinddoekt een rondleiding door een stad, terwijl ze alle molboekjes in een kist met zich mee droegen. Op het einde van de dag moesten ze drie vragen beantwoorden en ze verzilverden de volle buit van 3.000 euro. Tenzij ze de boekjes geopend hadden, want dan verloren ze al het geld. Een speciaal soort verf zou hen in dat geval verraden, maar ze hebben uiteindelijk netjes de handen van de boekjes gehouden.

De andere kandidaten stonden op een baseballveld tegen balletjes te slaan. Bij iedere honk konden ze quizvragen verdienen, die Channy en Steve moesten beantwoorden om per juist antwoord geld te verdienen. Ze haalden uiteindelijk 2.300 euro binnen. Vraag is waar de mol hier het liefst had gezeten. Jeffrey en Katrien konden onmogelijk onopgemerkt mollen en ze haalden uiteindelijk het volledige bedrag binnen. Op het baseballveld zou de mol minder opgevallen zijn. Dus wij gokken dat de mol daar ergens moet rondgelopen hebben.

Opdracht 2 –> 5.200 euro winst

AFVALLER: CHANNY

Lang had ze niet om te mollen, maar Channy heeft zichzelf ook nooit echt verdacht gemaakt. Vanaf het ogenblik dat we haar in de kist leerden kennen, bleek ze heel gedreven en wilde ze elke opdracht winnen. Het zou ons sterk lijken als een andere kandidaat haar verdacht heeft. Misschien was dat ook een beetje haar fout, want iedereen doet er goed aan zichzelf toch een beetje verdacht te maken. En als je dan zelf op het verkeerde spoor zit, stap je snel weer op het vliegtuig naar huis. En toen waren ze nog met acht …

Dit is wat we onthouden over de acht overblijvers, en waarom zij de mol zouden kunnen zijn:

VIER

1. STEVE

JA – We hebben nog steeds moeite om te geloven dat Steve de mol kan zijn, maar hij liet toch een paar al dan niet bewuste steken vallen. Tijdens de quiz naast Channy wist hij niet veel antwoorden. Onder andere de vraag over hoeveel tanden een kind heeft, zou toch niet onmogelijk mogen geweest zijn voor een dokter. Zelf verdenkt Steve Bahador, de tot hiertoe meest opvallende saboteur.

NEE – Steve blijft in de eerste plaats een winnaar. Zo twijfelt hij tijdens de jacht op Joke niet. Hij wil haar vangen, en is bereid het geld daarvoor weg te gooien (al zal de mol het daar ook wel mee eens zijn). Ook al zat hij uiteindelijk bij de ploeg te paard, die moest proberen om geld binnen te halen. Vermoedelijk verdenken de andere deelnemers hem ook niet echt, behalve priester Pieter die toch niet helemaal overtuigd is dat Steve over een zuiver geweten beschikt.

VIER

2. PIETER

JA – Alweer geen opvallende aflevering voor de priester. Dat zou kunnen betekenen dat hij zich als mol rustig wil houden, maar we zien niet waar hij deze week zou kunnen hebben gemold. Bij de eerste opdracht zat hij op een paard, en hij heeft dus weinig te maken met de situatie waarbij Joke werd neergeschoten. Uiteindelijk wilde hij alsnog geld verdienen.

NEE – Maar andermaal viel Pieter toch vooral op door een moment waarop hij letterlijk scoorde voor de groep. Zo liep hij op de valreep een knappe homerun, waardoor Channy en Steve meer geld konden verdienen. Zelf lijkt hij Steve toch verdacht te vinden, dus als Pieter er nog lang in blijft, wil dat misschien toch iets over Steve zeggen?

VIER

3. PASCALE

JA – Ook deze week blijft Pascale een twijfelgeval. Ze valt niet echt op tijdens spelletjes en dat moet de mol ook proberen volhouden. Tijdens de eerste opdracht zit ze in de helikopter met Channy. Ze sturen de andere deelnemers al vrij snel naar haar toe. Dat zou nuttig kunnen zijn voor de mol, want niemand heeft op dat ogenblik al geld verdiend en met Joke onder schot is de verleiding groot om er vlug een einde aan te maken … en zo verliep het ook, want de opdracht leverde 0 euro op! Geslaagd spel voor de mol dus …

NEE – We hebben voorlopig nog niet veel gezien dat Pascale echt verdacht kan maken. Dat kan wijzen op een goede mol, maar ook op een goede kandidate. Ze staat deze week op het lijstje van Bahador, maar Pascale verdenkt zelf Jeffrey.

VIER

4. Lloyd

JA – Lloyd blijft een grote kanshebber om de mol te zijn. Deze week was hij de persoon die Joke neerschoot, iets wat de mol maar al te graag zou doen. Hij vormde daarvoor een duo met Jeffrey die vooral vocaal de trekker overhaalde. Dat zou een dankbare partner in crime kunnen geweest zijn. Ook tijdens het baseballen zien we Lloyd toch regelmatig een slechte bal slaan. Vreemd genoeg horen we de andere deelnemers Lloyd geen enkele keer noemen als potentiële mol. Goed bezig?

NEE – Het kan natuurlijk ook gewoon betekenen dat hij onschuldig is. Hij wil in het begin ook plots de rollen omdraaien en geld gaan zoeken. De mol zou de touwtjes nochtans veel meer in handen hebben als hij mag jagen op Joke. Blufpoker?

VIER

5. KATRIEN

JA – Voor de eerste keer eiste Katrien echt een hoofdrol op. Ook zij zat in de auto waar we de mol zouden lokaliseren. Ze hield zich een beetje op de achtergrond, maar stuurde een radioboodschap die voor Jeffrey voldoende bleek de opdracht te geven om te schieten. Als Katrien de mol is, dan heeft ze het tijdens deze proef goed gespeeld. Het feit dat ze niet prominent in beeld wordt gebracht wanneer dat niet nodig is, zou ook wel een signaal kunnen zijn.

NEE – In de tweede opdracht zou het te veel zijn opgevallen als Katrien gemold had. Ze haalde samen met Jeffrey 3.000 euro binnen. Ze zei op het einde ook dat ze nooit van plan is geweest om in de molboekjes te kijken zodat ze het spel eerlijk konden spelen. Een gemakkelijke uitspraak voor de mol, maar ook voor een eerlijke deelnemer.

VIER

6. JOKE

JA – We zijn er zeker van dat Joke in heel wat lijstjes als potentiële mol zal staan. Dat gebeurt wel vaker wanneer een kandidaat geïsoleerd wordt en het tegen de rest van de groep moet opnemen. Bovendien zat ze in de positie om vrijstellingen af te nemen en uit te delen, en vooral om geld van de groep af te nemen. Het viel ook op dat ze een vrijstelling verborgen hield, terwijl ze net daarmee de gemoederen had kunnen bedaren.

NEE – Het lijkt toch wat raar dat Joke de mol zou zijn. Ze moet al veel acteertalent hebben om de woede die ze uitte naar Lloyd en Jeffrey na te spelen. Het zat echt heel diep bij de West-Vlaamse, die haar dialect vloekend al helemaal niet meer kon verbergen. Vorige week wist de mol al wat er in de mysterieuze envelop zat, en het lijkt toch een beetje raar dat de mol in haar positie zou willen zitten. Ze was opgejaagd wild en dat wil je als mol toch absoluut niet zijn.

VIER

7. JEFFREY

JA – Ex-mol Eline richtte vorige week haar pijlen op Jeffrey en heel wat kijkers zijn haar daarin gevolgd. Na een grondige analyse bleken er dan ook heel veel redenen te zijn om hem te verdenken. Of dat deze week ook weer zo zal zijn, laten we over aan de specialisten onder de mollenjagers. Hij zat in elk geval in een goede positie om de jacht op Joke te manipuleren. Hij twijfelt er ook geen seconde aan: het geld telt niet, Joke en de potentiële vrijstellingen zijn van belang. Tijdens de tweede opdracht kan Jeffrey weinig doen, maar er is wel één opvallend beeld: hij liet de doos met de molboekjes geen seconde los. Symbool voor de mol die alles in handen heeft?

NEE – Toch zou het nog steeds kunnen dat we gewoon met een fanatieke Antwerpse speler te maken hebben. Joke neerschieten komt de mol goed uit, maar Jeffrey doet het ook klinken alsof hij het belangrijker vindt dat ze het spel eerlijk spelen. Jeffrey neemt dan ook de verantwoordelijkheid voor de mislukking. Alles bij elkaar denken we wel dat Jeffrey deze week verdachter is geworden.

VIER

8. BAHADOR

JA – Alweer hebben we redenen genoeg om Bahador te blijven verdenken. Bij elke opdracht deed hij wel dingen die niet goed waren voor het resultaat van de opdracht. Tijdens de jacht op Joke valt het op dat hij de controle wil hebben door de rollen te verdelen. Wanneer de rest zich daar niet aan houdt, geraakt hij gefrustreerd. Tijdens het baseballen zien we hem ook een paar keer beslissingen nemen die de groep niet echt vooruit helpen. Al kan dat ook aan de montage liggen …

NEE – We blijven een beetje denken dat Bahador door de montage als schaduwmol naar voor wordt geschoven en gemakkelijk aas is voor iedereen die iets te snel durft bijten. De echte mol zouden ze nooit zo op de voorgrond plaatsen. We horen overigens ook enkel Steve zijn naam noemen als potentiële mol. De rest windt zich wel eens op over Bahador, maar niet in die mate dat ze hem als mol bestempelen. Ook vorig jaar werd met Bertrand een Oost-Vlaming door de montage in de verf gezet om ons af te leiden …

VIER

Onze mol …

We hebben deze week geen topfavoriet, maar we schuiven onze mol van vorige week, Bahador, wel door naar de positie van schaduwmol. Dat zet Lloyd op de voorgrond, en ook Jeffrey is een verdachte. Pascale, Katrien en Steve zijn voorlopig nog twijfelgevallen, en in Joke zien we vooral een grote kanshebber om de wedstrijd te winnen.

Winst: 5.200 euro – In de pot: 12.050 euro


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899