De job van je dromen: proeven en reizen tegelijk

De job van je dromen: proeven en reizen tegelijk

Reizen en tegelijkertijd de lekkernijen van het land proeven, het klinkt als muziek in de oren. Je hebt hier vast wel al eens over liggen dromen? Wel het hoeft niet enkel bij dromen te blijven. Bij het Britse bedrijf Vibrant Vegan Co kan je sinds korte tijd solliciteren op een functie als fijnproever die letterlijk graag een stapje in de wereld zet.

Volgende week liggen genieten van een veganistische burrito in Mexico, en de week daarna allerlei nieuwe kruiden proeven op een Chinees marktje, het is niet langer onwaarschijnlijk. Het Britse bedrijf Vibrant Vegan Co, specialist in maaltijdboxen, biedt sinds kort een nieuwe functie aan. Zelf noemen ze het de functie van Director of Taste, maar je kan het vergelijken met een reizende fijnproever die doorheen Mexico, India, Chili, China, Turkije en Japan trekt en hier nieuwe veganistische ingrediënten uitprobeert.

Vegan eten, is dat eigenlijk duurzaam?

Goede voorwaarden, goed salaris

Naast het feit dat reizen en proeven grotendeels tot je takenpakket behoort, komen hier nog eens heel goede arbeidsvoorwaarden bij kijken ook. Je werkt 35 uur per week waarvoor je op jaarbasis een salaris van 58.000 euro ontvangt. Maar daar stopt het niet: alle onkosten zoals eten, verblijf en reiskosten behoren niet tot jouw rekening want die zijn voor Vibrant Vegan Co. Uiteraard heb jij, net zoals elke andere werknemer, recht op 28 vakantiedagen per jaar. In het geval dat je van al dat reizen niet genoeg kan krijgen.

Wat je moet weten voor je alleen op reis vertrekt.

Vereiste studies

Om voor deze functie aangenomen te worden, moet je wel aan enkele verwachtingen voldoen. De bedoeling is natuurlijk dat er daadwerkelijk een nieuw veganistisch ingrediënt op de markt komt. Vibrant Vegan Co verwacht dus dat je minstens drie jaar ervaring hebt in de voedselindustrie of enkele jaren kok bent geweest. Naast kunnen koken, moet je ook goed kunnen proeven. Hiervoor wordt jouw smaakpalet getest via enkele proeven. Moet je nu per sé een veganistische levensstijl hebben? Helemaal niet! Zolang je je focust op plantaardige voeding doorheen je werkuren is dat meer dan voldoende. Last but not least, je moet ook een tijdje van huis afwezig kunnen zijn, anders zullen de reistijden je niet zo positief bevallen.

Gesponsorde artikelen