Left Right
scrollTop top

De kans is groot dat Hugh Laurie de ouder wordende Prins Philip zal vertolken in het derde en vierde seizoen van The Crown


De kans is groot dat Hugh Laurie de ouder wordende Prins Philip zal vertolken in het derde en vierde seizoen van The Crown

Na twee seizoenen wordt zowat de gehele cast van de populaire Netflix-reeks The Crown vervangen. Aangezien elk seizoen van The Crown zich over een decennium uitstrekt, zijn de personages nu ook aanzienlijk ouder dan toen de reeks startte. Hugh Laurie zou daarbij de rol van prins Philip op zich nemen in seizoen 3 en 4 van de reeks en Matt Smith vervangen, dat meldt in ieder geval de Britse krant The Daily Mail.

Het bericht werd snel overgenomen door de andere Britse kranten. Of Hugh Laurie nu al dan niet al getekend heeft, is nog niet helemaal duidelijk, maar een insider zegt alleszins dat de naam van Laurie al een tijdje rond gaat en nog steeds genoemd wordt.Bedenker Peter Morgan reageerde alvast dat hij “very keen” is om Hugh Laurie te verwelkomen in de cast.

The Crown speelt zich in het derde seizoen af in de jaren zestig, zeventig en tachtig. Laurie is er momenteel 58 en dat komt goed overeen met de leeftijd van prins Philip rond die tijd. Andere bevestigingen zijn al binnen, zo wordt Claire Foy, die koningin Elisabeth speelde in de eerste twee seizoenen vervangen door Olivia Colman. Dat zou wel eens een extra troef kunnen zijn om Laurie aan boord te kunnen hijsen, want die twee speelden al samen in The Night Manager. Prinses Margaret zal dan weer worden vertolkt door Helena Bonham Carter, zij vervangt Vanessa Kirby.

Hugh Laurie speelde al mee naast Stephen Fry en Rowan Atkinson in de legendarische reeks Blackadder, maar werd het meest bekend als Dr. House van de gelijknamige reeks. House liep van 2004 tot 2012 en maakte van Hugh Laurie een echte ster. Na de afloop van House nam Laurie een pauze van televisie, maar de jongste jaren is hij weer in straffe reeksen te zien, zoals The Night Manager en Chance.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588