De lafaards van Luik, zonder wansmakelijke intimidatie kunnen ze het niet halen

De lafaards van Luik, zonder wansmakelijke intimidatie kunnen ze het niet halen

Lafaards in de tribune, lafaards die met elf tegen tien willen spelen en andere lafaards.

“Dit is er toch ver over.” Die slappe quote is voldoende voor Stadion om het wansmakelijk en onsportief vertoon in Luik te duiden. Tom Soetaers vindt dat het volstaat dat Duchatelet even gaat praten. “De mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn even op hun plichten wijzen.” Dat volstaat. De bondsprocureur houdt het bij een smalle poging tot een financiële sanctie. Dat zal indruk maken? Ik dacht het niet. Drie punten tegen Anderlecht, dat is wel een boete waard, vinden ze in Luik.

Op de plek waar Defour de bal richting tribune trapte stond ook een lafaard op de eerste rij. De pummel besteedt eerst een heel voetbaluur aan schimpen, schelden en fluiten naar één geviseerde speler. Dan is het gefrustreerd ventje woedend omdat Defour een bal in zijn richting trapt. Als de echte bully geniet hij van zijn macht om iemand die niet kan reageren te jennen, maar balkt hij als een ezel als het slachtoffer iets durft terugdoen. De lafaard. Maar dan die triomf op zijn smoel. De verhoopte rode kaart! Niet Defour is de vedette van de dag, maar deze Baas Ganzendocnk op de tribune. Opdracht volbracht.

Regelrechte competitievervalsing

De Coninck geeft toe dat Defour tijdens het spel geen enkele fout maakte. Hij heeft enkel gereageerd op een degoutante en constante provocatie. De Coninck stelt ook dat zonder de rode kaart van Defour zeker nul-nul zou gebleven zijn. Het wansmakelijk vertoon is dus regelrechte competitievervalsing. Ze zijn op dat vlak in Luik niet aan hun proefstuk toe. Dit is een tactiek bij de Rouches. Het zijn lafaards. Zonder wansmakelijke intimidatie kunnen ze het niet halen. Ze willen winnen met elf tegen tien.

Volgende keer doen we het weer, want het werkt, een match kapotmaken en met hulp van de ref drie punten pakken. Want arbiter Bucaut is mede-dader.

Bucaut, twee maten twee gewichten

Voor alle duidelijkheid, er is geen reglement dat bepaalt hoe hard je een bal buiten mag stampen in voetbal. In de richting van de tribune trappen mag natuurlijk.Maar O! Defour trapt nadat Bucaut gefloten had. Defour hoort ook al een uur hoe heel Sclessin  fluit telkens hij de bal raakt. Dat is een machtsmens van 26, als je die genoeg tergt krijg je een reactie. 

De Ref geeft de supporters dus wat ze al die tijd al wilden. Dat De Coninck de beslissing van de Ref technisch correct, volgens de letter, “Zo kennen we Bucaut”, is nog te begrijpen. Hoewel. Een arbiter moet natuurlijk ook met de omstandigheden rekening houden, de geest van het reglement. De Coninck vindt dat Defour “solliciteert” voor een kaart. Maar het is natuurlijk de wansmakelijke onsportieve houding van de Standard-supporters die honderd keer meer uitlokking is.

De Coninck gelooft niet dat Defour de scheids niet hoorde fluiten, maar het voordeel van de twijfel had hier best mogen spelen. Na een uur uitgefloten te worden, hoor je alleen dàt gefluit nog. Mijn klomp breekt helemaal als Tom Soetaers het normaal vinden dat Cimant geen rood krijgt. Alexander Bucaut gunt “terecht” die jongen zijn gezellige exit. Floot Bucaut niet altijd volgens de letter van het boekje? Zit er dan een ander boekje in zijn achterzak voor Defour dan voor Cimant? 

Een scheidsrechter mag bij kwetsende spreekkoren de match stil leggen. Dat had hier moeten gebeuren. Bucaut heeft niet de moed gehad om de match af te fluiten. Bucaut mag ook in de rij lafaards.

Stadionverbod, forfait 0-5 en drie thuismatchen zonder publiek. Minimum

“Even praten met een paar mensen”, dat vindt Tom Soetaers meer dan genoeg. Geen stadionverbod voor deze hooligans. Geen thuismatch zonder publiek voor Standard. Duchatelet distantieert zich van het gebeurde. “Dit was niet de afspraak”. Hij zal een gesprek met hen hebben, om te zeggen dat zoiets niet kan. Dat zal zeker veel indruk maken! Dit is geen spandoek dat je in een uurtje voor de match in je eentje in elkaar steekt. Controle hierop is perfect mogelijk, en tientallen mensen waren hiervan op voorhand op de hoogte.

Stadion geeft nog de kans aan een plaatselijke Sarah Palin dat mag komen verklaren dat ze Defour “haat”. Een voetbalspeler die ooit bij Standard speelde, en durft daarna bij Anderlecht gaan spelen! Haat. Het zijn haar woorden. “Defour is een jeannet van Anderlecht”. En dan dat triomfantelijk lachje. Walgelijk. En Stadion geeft haar prime-time de kans om haar achterlijk gezwets te ventileren en straks aan de toog te triomferen nadien met haar minute of fame.

Een spandoek met hakenkruis en Dachau-oven als ze Guy Luzon beu zijn… 

Stel dat de Tifosi, een paar weken geleden toen ze hun eigen trainer in het vizier hadden, een spandoek zouden hebben ontworpen tegen Luzon met hakenkruis en een Dachau-oven? Dat zou natuurlijk strafbaar zijn. Maar dit is enkel “er ver over”?  Het ongedierte dat op die manier het sportief gebeuren op het terrein kapot maakt is er nog fier op, en bereikt nog het beoogde resultaat: op een laffe manier een match winnen. 

Hier is maar één antwoord op. Laten voelen dat dit niet kan. 1) Levenslang stadionverbod voor alle initiatiefnemers en medewerkers die het onding in elkaar hebben gestoken, 2) 0-5 forfait, 3) en drie thuismatchen zonder publiek. Anders doen ze het volgende keer weer, en kan de pret niet op als het nog eens lukt.

Gesponsorde artikelen