De leukste verrassing van het najaar op VTM: Sergio Herman krijgt een eigen programma

De leukste verrassing van het najaar op VTM: Sergio Herman krijgt een eigen programma

Sergio Herman hoeft dit najaar niet op te draven als jurylid van Mijn Pop-uprestaurant, maar de sterrenchef zal wel op tv te zien zijn. Hij krijgt zijn eigen programma op VTM, en daarin gaat hij terug naar de keuken van mama. Niet alleen zijn eigen mama, hij nodigt ook BV’s uit om het over de gerechten te hebben die ze thuis het lekkerste vonden. Want daar kan zelfs geen met sterren bekroonde keuken aan tippen.

Hoeveel mensen zouden een peperduur stukje vlees uit een sterrenzaak niet laten staan voor de balletjes in tomatensaus van mama? De beste keuken zal altijd die van thuis zijn. Dat is het uitgangspunt van het nieuwe programma Sergio in Moeders Keuken. “De gerechten die mama maakte, zijn herinneringen die je heel je leven meeneemt”, drukt Sergio Herman het heel mooi uit. En dus laat hij de knap gedresseerde borden voor één keer staan en gaat hij op zoek naar de pareltjes die in de Vlaamse huishoudens bereid worden.

Daarvoor nodigt Sergio ook BV’s uit, die terugblikken op het favoriete gerecht dat ze vroeger thuis te eten kregen. Behalve de herinneringen die erbij horen, zullen de gerechten met de hulp van Sergio uiteindelijk gepimpt worden en met veel liefde en respect aan mama worden voorgeschoteld. Een soort eerbetoon voor alle mama’s dus.

Vader verloren

Het programma zal voor Sergio een grote sentimentele waarde hebben, want het jaar 2017 is nog niet vriendelijk voor hem geweest. In maart verloren hij en z’n vrouw hun ongeboren kindje, en twee maanden later overleed de vader van de kok nadat hij al lange tijd aan Alzheimer leed. De keuken van vroeger is dus ook iets wat één van de beste chefs van de Lage Landen voor altijd koestert.

Het programma begint niet meteen bij de start van het tv-seizoen. Een exacte datum hebben we niet, maar we mogen Sergio in Moeders Keuken dus ergens in de loop van het najaar verwachten.

Gesponsorde artikelen