Nieuwe staking van De Lijn in Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen: hier ondervind je hinder

Vandaag wordt er opnieuw gestaakt bij de busvervoersmaatschappij De Lijn. Vooral in Vlaams-Brabant is er hinder, maar ook in Oost-Vlaanderen. In Antwerpen, Limburg en West-Vlaanderen rijden normaal wél alle bussen en trams uit. Informatie over jouw specifieke rit vind  je op de website verstoring.delijn.be.

In Vlaams-Brabant rijden amper 20 procent van de bussen. De brandhaarden van de staking bevinden zich in de Vlaamse rand rond Brussel en in het Leuvense. Dat meldt onder andere de VRT. In Oost-Vlaanderen rijden er op alle lijnen bussen en trams. Sommige chauffeurs staken echter, waardoor enkele ritten uitvallen. De hinder is een stuk kleiner dan in Vlaams-Brabant.

Nieuwe onderhandelingen

Gisteren was er in heel Vlaanderen een stakingsactie van ACOD op til bij De Lijn. In Vlaams-Brabant werd de afgelopen negen dagen al gestaakt door de liberale vakbond ACLVB. Gisteren zaten de vakbonden en de directie van De Lijn opnieuw aan de onderhandelingstafel, maar de gesprekken leverden opnieuw niet op.

Vandaag staat er opnieuw overleg op de agenda. Het personeel legt in de eerste plaats het werk neer wegens het aanhoudend personeelstekort. Daardoor zouden ze amper hun verlofdagen kunnen opnemen.

Meer
Lees meer...