De Lokerse Feesten strikken Marilyn Manson, Megadeth en Alice Cooper voor hun metaldag

De Lokerse Feesten strikken Marilyn Manson, Megadeth en Alice Cooper voor hun metaldag

De Lokerse Feesten hebben de eerste namen voor hun metaldag op 6 augustus bekendgemaakt. We krijgen razendsnelle thrash metal van Megadeth en shockrock van Marilyn Manson en Alice Cooper op ons bord. Voor ieder wat wils, dit wordt pas een feestje!

De screamende gitaren gaan België overnemen. Gisteren werden enkele nieuwe namen voor Graspop onthuld en kondigde Slayer een concert aan in de AB. Alsof dat nog niet genoeg is, brachten de Lokerse Feesten vandaag de eerste namen uit voor hun metaldag op 6 augustus. We krijgen luidruchtig bezoek van Marilyn Manson, Megadeth en Alice Cooper.

Op het festival dat van 4 tot 13 augustus loopt, komen ook de Pixies, Doe Maar en Anouk.

Marilyn Manson

Deze ‘90s gothic held is terug van weggeweest. Met zijn laatste plaat The Pale emperor uit 2015 ging hij de atmosferische toer op en bewees hij dat hij het nog altijd kan.

Manson staat bekend om zijn geschifte stunts en noemt zichzelf vaak “The God of Fuck”. Het zal dan ook niemand verbazen dat hij zijn nieuw album Say10 op Valentijnsdag uitbrengt. Ironisch toch? Eind 2016 bracht hij om het nieuwe album aan te kondigen al een video uit. Daarin is een psychotische Manson te zien die Donald Trump de keel over snijdt. Niet voor gevoelige zieltjes. Zal Marilyn Manson ook zo’n geschifte stunts uithalen op de Lokerse Feesten? Wij houden ons hart al vast!

Megadeth

Deze zomer twee keer Megadeth! De thrash metal pioniers zullen ons gezicht eraf blazen op de Lokerse Feesten én op Graspop.

Gitarist Dave Mustaine werd meer dan 30 jaar geleden uit Metallica gesmeten omdat hij te veel het varken uithing. Uit wraak richtte hij zijn eigen band Megadeth op. Zijn doel? Harder, sneller en luider dan Metallica zijn.

Dat Dave Mustaine niet de gemakkelijkste mens is, is algemeen geweten. Megadeth telt maar liefst 21 ex-leden en Mustaine heeft in het verleden controversiële uitspraken over homo’s gedaan. Toch is hij één van de strafste gitaristen uit metalland. Nagenoeg iedere shredder die na hem kwam wijst Mustaine aan als invloed.

Met de albums Super collider uit 2013 en Dystopia uit 2016 zette Mustaine zijn band terug op de kaart, een terugkeer naar hun speed metal geluid uit de jaren 80. Maar al zijn deze platen nog zo goed, we kijken vooral uit naar klassieke meezingers als Symphony of destruction, Peace sells en Hangar 18.

Alice Cooper

Shockrock pionier Alice Cooper bracht in 2010 en 2013 al bezoekjes aan Lokeren. En toen kregen we alles wat je verwacht van een Alice Cooper optreden: een spetterende show met explosies en rookbomen, horror outfits, ingestudeerde pasjes en vooral heel veel decibels. Hij speelde al zijn klassiekers waaronder Poison, No More Mr. Nice Guy en School’s Out.

Leuk weetje: Megadeth frontman Dave Mustaine ziet Alice Cooper als zijn godfather:

Dagtickets zijn hier verkrijgbaar.

Gesponsorde artikelen