‘De Luizenmoeder’, het Nederlandse succesformat, is vanaf januari te zien op VTM

‘De Luizenmoeder’, het Nederlandse succesformat, is vanaf januari te zien op VTM

‘De Luizenmoeder’ veroverde enkele maanden geleden Nederland en werd toen gekocht door VTM. De commerciële zender maakte een remake en die is nu klaar voor uitzending. De Vlaamse versie van ‘De Luizenmoeder’ is vanaf januari te zien op VTM en kan rekenen op een echte sterrencast.

Over het leven in de middelbare school of hoger onderwijs bestaan er heel wat series. Maar het reilen en zeilen van de lagere school, daar zijn heel wat minder series over. Tot nu. Want met De Luizenmoeder krijgt ook ons land een serie over het leven in de lagere school.

De Luizenmoeder

Helemaal origineel is het natuurlijk niet. De Luizenmoeder is een bestaande Nederlandse serie van het productiehuis Bing Film & Televisie, dat door AVROTROS uitgezonden werd op NPO3. De reeks werd een ongezien succes bij onze noorderburen, waardoor niet alleen wij, maar ook Duitsland en Hongarije, de reeks al bestelden.

De Luizenmoeder gaat over een moeder die met haar dochter aankomt op een nieuwe lagere school. Daar moet haar dochter zich natuurlijk aanpassen, maar ook zij zelf. Want zij komt terecht in een groep moeders met een duidelijke hiërarchie. En als nieuwe moeder start je helemaal onderaan de sociale ladder: als luizenmoeder. De moeder die verantwoordelijk is voor het oplossen van de luizenplaag bij de kinderen van de klas.

VTM

Sterrencast

De Vlaamse cast is alvast indrukwekkend. De hoofdrol is zo weggelegd voor Lynn Van Royen, die vooral bekend is van haar rol in de gelauwerde reeks Beau Séjour. In De Luizenmoeder speelt Lynn Van Royen Hannah, de moeder van de 7-jarige Fleur die aankomt in basisschool De Akker. Waar directeur Erik (Tom Audenaert) zijn team van (te) enthousiaste leerkrachten juf Els (Els Dottermans) en juf Chantal (Katelijne Damen) aanvoert.

Daar leert ze de andere moeders: Nancy (Elise Bundervoet), Mel (Ikram Aoulad), Kim (Hélène Devos) en Angelique (Isabelle Van Hecke) en vaders: Ronald (Maarten Ketels), Karel (Steven Beersmans), Kenneth (David Cantens) en Youri (Malik Mohammed) kennen. Wat volgt is een verzameling aan doldwaze, maar toch herkenbare gebeurtenissen.

VTM

9 januari

De Luizenmoeder is vanaf 9 januari te zien op VTM. De reeks zal vanaf dan elke woensdag te zien zijn om 20.35 uur en zal dus perfect volgen op Familie.

We hebben natuurlijk geen glazen bol. Maar als we kijken naar het succes van de reeks in Nederland, de Vlaamse sterrencast en de regie door Maarten Moerkerke, die eerder al verantwoordelijk was 13 Geboden, Deadline 14/10, Deadline 25/5 en Coppers, lijkt het ons al zeker in orde te komen.

VTM

Gesponsorde artikelen