‘De Maagdenclub’: VRT-reporter Lidewij Nuitten maakt programma over taboe rond maagdelijkheid bij dertigplussers

De VRT probeert binnenkort een van de laatste taboes uit de taboesfeer te halen. Het gaat om maagdelijkheid bij dertigplussers. Zij zullen aan het woord komen in het nieuw programma De Maagdenclub van Lidewij Nuitten, die zelf deel uitmaakt van die ‘club’.

Journaliste en documentairemaakster Lidewij Nuitten (31) is sinds 2013 aan de slag bij de VRT. Daar maakte ze voor het programma Iedereen Beroemd onder andere de rubrieken ‘Altijd Rechtdoor’, ‘Mijn Straat’ en ‘Mijn Stad’. Verder maakte ze ook ‘Mijn naam is Lidewij’ voor de website van De Morgen en Tussen Eupen en Oostende voor VRT 1. In de reeks Waar is Mark? ging ze op zoek naar haar jeugdliefde.

Maagd

Lidewij Nuitten heeft echter een groot geheim dat ze nu pas onthult. Ze is namelijk nog maagd, toch in de strikte betekenis van het woord. “Ik heb de diagnose vaginisme/vulvodynie gekregen, een aandoening die penetratieseks heel pijnlijk maakt. Daarom is het me nog nooit gelukt om mijn ‘eerste keer’ te beleven en heb ik mezelf meer dan tien jaar lang maagd gevoeld. Ondertussen besef ik dat die gedachte compleet belachelijk is, want seks is zoveel meer dan penetratie alleen. Maar door het gigantische taboe dat op maagdelijkheid rust, heb ik er nooit over durven spreken en geloofde ik al die jaren wat er letterlijk in het woordenboek staat: ‘een maagd is iemand die nog nooit penetratieseks heeft gehad'”, zegt ze daar zelf over.

De Maagdenclub

Om dat taboe nu eindelijk bespreekbaar te maken, komt Lidewij Nuitten met een nieuw programma. Ongeveer 7 procent van de dertigplussers in ons land zou namelijk nog maagd zijn. In De Maagdenclub gaat ze daarom op zoek naar dertig maagden van boven de dertig die uitkomen voor wie ze écht zijn. Zelf is ze alvast het eerste lid. Of dat nu een bewuste keuze is of niet: iedereen is welkom in de club. Ze denkt daarbij aan nonnen, langdurige singles, aseksuele mensen of gelovige mensen die wachten tot het huwelijk.

De Maagdenclub is vanaf 18 oktober iedere woensdag om 21.30 uur te zien op VRT 1 en VRT Max.

Meer
Lees meer...