De maker van het nummer ‘Pen Pineapple Apple Pen’ komt met toepasselijke coronavariant

De naam Daimaou Kosaka zegt je waarschijnlijk niet veel. Zijn artiestennaam Pikaro misschien ook niet, maar zijn enige nummer ‘Pen pineapple apple pen‘ dan weer wel. Hij brengt nu een heel toepasselijke variant.

Met het nieuwe nummer Wash brengt Pikotaro een update van zijn grote, enige hit Pen-Pineapple-Apple-Pen (PPAP). De bedoeling is om de wereld op een ludieke manier duidelijk te maken dat je tijdig de handen moet wassen. Zeker in tijden van corona. Bovendien heeft de afkorting PPAP nu een andere betekenis gekregen. Die staat nu voor Pray for People And Peace.

Wereldrecord

Met zijn 48 seconden haalde het nummer PPAP in oktober 2016 nog het Guinnes Book of Records. Het was het kortste nummer dat ooit de Billboard top 100 haalde. Zijn voorganger was Little Foxes van The Womenfolk uit 1964. Het nummer duurt één minuut en twee seconden.

Pikotaro is een Japans van origine. In Japan is de noodtoestand uitgeroepen in zeven onderdelen van het land waaronder Tokio en Osaka. Er gelden strenge maatregelen maar een lockdown zoals in Italië en Frankrijk is niet aan de orde. Na China was Japan één van de eerste landen waar het coronavirus werd waargenomen eind januari 2020. Het aantal besmettingen steeg geleidelijk, maar kende tegen het einde van maart een snellere groei. Vandaag telt Japan meer dan 3.800 coronabesmettingen. Meer dan 80 personen stierven aan het virus.

Meer
Lees meer...