De makers van Westworld hebben een héél bizarre manier om seizoen 2 spoilervrij te houden

De makers van Westworld hebben een héél bizarre manier om seizoen 2 spoilervrij te houden

De makers van Westworld, de serie waarin de lijn tussen mensen en robots zeer klein is, kwamen op het idee om seizoen 2 spoilervrij te houden door… alle spoilers zelf uit te brengen! En dit nog voor het nieuwe seizoen uitgezonden werd. 

Het lijkt een bizar idee: spoilers proberen te vermijden door de hele verhaallijn gewoon zelf op het internet te gooien. Jonathan Nolan, broer van regisseur Christopher Nolan, en Lisa Joy, de schrijvers van de serie, stelden op Reddit, een nieuwssite waarop mensen ook kunnen discussiëren, de vraag of fans blij zouden zijn als alle geheimen van het seizoen vrijgegeven zouden worden. Indien 1.000 mensen ‘ja’ antwoordden, zou het plan in werking treden. En jawel, het idee werd laaiend enthousiast ontvangen.

“De relatie tussen maker en kijker is veranderd”

Dat het eerder een gewaagde en controversiële zet was, daar twijfelen de makers zelf niet aan. Na veel wikken en wegen besloten ze uiteindelijk toch een video te posten waarin het hele seizoen uit de doeken gedaan werd. “Theorieën die bedacht worden door fans, kunnen ook spoilers worden, de grens tussen die twee is verwarrend”, aldus het duo op Reddit. De makers weten dat het een nieuwe tijd is en de relatie tussen maker en kijker sterk veranderd is. Ze vertrouwen erop dat wie de spoilers wil zien, ze toch voor zichzelf gaan houden en het niet gaan verpesten voor anderen.

HBO.com

Addertje onder het gras

Het idee bleek echter een grap te zijn. De trailer die op het internet kwam te staan, begon veelbelovend maar bleek al snel niet veel waard te zijn. Na een aantal seconden beeld van het nieuwe seizoen, kwam hoofdrolspeelster Rachel Evan Wood al zingend in het beeld. Het nummer dat ze zong was “Never Gonna Give You Up” van Rick Astley. Het liedje wordt wel vaker gebruikt voor een zogenaamde “rickroll”, een internetgrap die al een aantal jaren meegaat. Een pure publiciteitsstunt voor het nieuwe seizoen dus.

Het nieuwe seizoen van Westworld is vanaf 23 april te zien op HBO.

Gesponsorde artikelen