Left Right
scrollTop top

De meest epische roadtrips ter wereld


De meest epische roadtrips ter wereld

Een roadtrip maken, is altijd een topidee. Vooral als je gaat rondrijden op unieke plaatsen. Daarom moet je een rit door Europa misschien achterwege laten. Voor een echt avontuur moet je volgens reiswebsite Lonely Planet deze epische roadtrips maken. Zet je zonnebril maar op en gaan!

1. Roadtrip door de woestijn in Namibië

Start: Lüderitz

Einde: Walvisbaai

Afstand: 750 kilometer

Een beetje nood aan zon en iets wat je nog nooit hebt gedaan? Dan is een roadtrip in Namibië ideaal. Als je wil, kan je tussen de twee kuststeden rijden op een verharde weg. Maar voor een directe en avontuurlijke route, kan je rijden door het Sperrgebiet National Park en de duinvelden van de woestijn. FYI, deze route is echt vet!

Je hebt ook de mogelijkheid om een begeleide expeditie te nemen. Coastways Tours Lüderitz zorgt ervoor dat je langs een anders ontoegankelijke route rijdt en de mooiste plaatsen van Afrika ontdekt. Na zes dagen, de meest dramatische woestijnovergangen ter wereld en een topervaring, kom je aan op je bestemming.

2. Een onvergetelijke roadtrip in Australië

Start: Phillip Island

Einde: Walhalla

Afstand: 495 kilometer

Als je een unieke roadtrip wil maken, moet je dit zeker doen. Door te kiezen voor deze route, ga je heel leuke dingen zien. Denk maar aan de mooiste zonsondergangen en heel veel beestjes. Je zal waarschijnlijk pinguïns op Phillip Island zien, een van de grootste kolonies pelsrobben en uiteraard koala’s. Een prachtige ervaring!

3. Natuur bezichtigen terwijl je rijdt in de VS

Start: Jackson

Einde: Mammoth

Afstand: 402 kilometer

Een roadtrip door Amerika staat waarschijnlijk al op je bucketlist. Als je houdt van natuur moet je deze roadtrip zeker maken. Zo zie je in Yellowstone de supervulkaan, in Grand Teton National Park de prachtige rivieren en watervallen en in Jackson dieren zoals bizons of dikhoornschapen. Lovely!

4. Veel meren zien op de Zeven Meren-route in Argentinië

Start: San Martín de los Andes

Einde: Villa La Angostura

Afstand: 110 kilometer

Onderweg kom je, zoals je waarschijnlijk verwacht, enkele blauwe meren tegen. Daarnaast zie je ook bossen, rivieren en prachtige watervallen. Eventjes 110 kilometer rijden voor zo’n ervaring kunnen we wel, hé?

5. Een korte roadtrip in Brazilië

Start: Tubarao

Einde: Sai Joaquin

Afstand: 134 kilometer

Deze roadtrip is speciaal voor mensen die leuke dingen willen zien, maar niet te lang onderweg willen zijn. De trip van Tubarao tot Sao Joaquim zal je doen inzien hoe mooi Brazilië eigenlijk is. Van kleurrijke huizen tot prachtige bossen en watervallen. Je komt heel wat tegen op die 134 kilometer.

6. Liever iets langer onderweg? Plan dan een trip door Canada

Start: Dawson City

Einde: Inuvik

Afstand: 736 kilometer

Als je nood hebt aan een uitdaging, is deze roadtrip ideaal voor jou. Een eenzame weg die je naar het noorden van het land brengt. Onderweg rij je langs dennenbossen waar je misschien zelfs een beer kan zien. Spannend hé!

Wie neem je mee op avontuur?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539