Left Right
scrollTop top

‘De Mol’ blijft scoren in Nederland: 18de seizoen is populairste ooit


‘De Mol’ blijft scoren in Nederland: 18de seizoen is populairste ooit

Op het moment dat we in Vlaanderen bijna beginnen aan de zoektocht naar de mol weet Nederland eindelijk wie de boel negen weken lang heeft zitten saboteren. ‘Wie is de Mol?’, zoals het programma daar heet, was al toe aan zijn 18de seizoen, maar blijft razend populair. Met gemiddeld bijna 2,6 miljoen kijkers is het zelfs het best bekeken seizoen ooit.

De Mol is een van de populairste Belgische programma’s ooit. Bijna 20 jaar geleden begon het programma op de toenmalige TV1, maar na drie heel succesvolle seizoenen hielden de makers ermee op. In 2016 keerde De Mol dan toch eindelijk terug op VIER. Het programma scoorde ook deze keer en op zondag 25 maart begint het zesde seizoen, deze keer opgenomen in Mexico. De mysterieuze aankondiging en eerste trailer doen ons alvast hopen op een nieuw topseizoen.

In Vlaanderen moesten we het meer dan tien jaar zonder De Mol doen, maar het concept is verkocht aan heel was landen en daar liep het vaak gewoon door. Zo begon in Nederland begin januari op NPO1 al het 18de seizoen. Al sinds de vijfde editie wordt het spel daar gespeeld met bekende Nederlanders.

Start in vijf landen

Wie is de Mol?, zoals het programma bij onze noorderburen heet, verraste dit jaar vanaf de eerste aflevering door zijn kandidaten in vijf verschillende landen te droppen. Na een eerste opdracht in Armenië, Azerbeidzjan, Kazachstan, Oekraïne en Rusland werd het spel uiteindelijk in Georgië gespeeld.

Wie is de Mol? wist dat hoge niveau van de eerste aflevering aan te houden tot presentator en zanger Jan Versteegh afgelopen zaterdag ontmaskerd werd als mol. Daarmee heeft de Belg Thomas Cammaert, die vorig jaar de mol was, een opvolger.

Finale lokt 3,2 miljoen kijkers

Die onthulling kwam er tijdens een spectaculaire finale die live te volgen was in het Vondelpark in Amsterdam. Heel wat fans kwamen dan ook ter plaatse kijken. Ook thuis keken 3,2 miljoen Nederlanders naar de ontknoping van het razend populaire programma.

Daarmee was de tweede best bekeken finale ooit. Gemiddeld haalde het programma 2.582.300 kijkers waarmee het zelfs het best bekeken seizoen ooit is van Wie is de Mol?. Nederland lijkt het speuren naar de mol dus nog lang niet beu te zijn. Hopelijk blijft ook VIER nog lang doorgaan met De Mol, eventueel ook eens met bekende Vlamingen?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.776.671
 • Aantal
  doden
  1.124.669
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  240.159
 • Aantal
  doden
  10.489