‘De Mol’ eindigt met zenuwslopende finale: dit is onze nieuwe hoofdverdachte

‘De Mol’ eindigt met zenuwslopende finale: dit is onze nieuwe hoofdverdachte

De kandidaten van ‘De Mol’ kregen deze week bezoek van hun familie. Maar het was vooral de laatste opdracht die de kaarten opnieuw heftig door elkaar schudde en daardoor hebben wij een nieuwe hoofdverdachte. 

We zijn vijf weken ver in De Mol en het bezoek van de familieleden van de kandidaten zorgde voor heel wat verdeeldheid in de groep, maar ook voor geld. Want er werd, voor de verandering, nog eens geld verdiend: 3.025 euro werd toegevoegd aan de groepspot. Dat lijkt vooral veel, want in deze aflevering viel maar liefst 17.000 euro te verdienen. De mol heeft dus ook deze week weer sterk werk geleverd.

Mexican Stand-off

Vooral in de laatste opdracht moesten de deelnemers opnieuw in hun kaarten laten kijken. Ze kregen de kans om 1.000 euro uit te geven in wat waarschijnlijk het vuilste winkelcentrum ter wereld is. Of het geld te doneren aan een goed doel. Maar daar stopte het niet bij, want de deelnemers kregen uiteindelijk de mogelijkheid om hun winkelkarretje in te ruilen voor drie pasvragen. En pasvragen die zijn, zoals we ondertussen weten, wel heel geliefd bij de kandidaten.

Wat volgt, is een zogenaamde Mexican Stand-off, waarbij de kandidaten allemaal een paintbalgeweer krijgen met één kogel. Met die ene kogel mogen ze een van hun tegenkandidaten afschieten. Als enkel de kandidaten die voor pasvragen gingen, afgeschoten worden, komt er 3.000 euro in de groepspot. Maar daarvoor moeten de kandidaten dus wel eerlijk kunnen toegeven of ze pasvragen hebben gekocht. Iets wat niemand doet, want tijdens de 10 minuten discussietijd houdt iedereen vol dat ze geen pasvragen hebben genomen.

En dan strooit Gilles De Coster roet in het eten. De presentator deelt namelijk mee dat er wel degelijk mensen voor de pasvragen gegaan zijn. Het wantrouwen is compleet. Eén of meerdere kandidaten hebben gelogen tijdens het overleg en hoe fel priester Pieter ook probeert te bemiddelen, een logisch debat is niet meer mogelijk. De kogels vliegen in het rond en enkel Pieter komt er zonder kleerscheuren vanaf. Hierdoor krijgt het goede doel dan toch 1.000 euro, want de priester koos, barmhartig als hij is, voor het goede doel en niet voor de pasvragen. Maar kunnen we uit deze kogels niet het een en ander afleiden over de onderlinge verdenkingen?

Afvaller: Steve

Deze week moesten we afscheid nemen van Steve, die zich de laatste weken vaak verdacht opstelde. Zo was hij opvallend stil tijdens de psychologische opdracht met de koffertjes, kende hij nagenoeg niets van de popcultuur en was hij, ondanks zijn goede conditie, meteen pompaf tijdens de opdracht op het racecircuit.

En ook in zijn laatste aflevering liep Steve in de kijker. In de eerste opdracht werd hij na twee rondjes op de rollercoaster misselijk en moest hij verstek geven voor enkele van de volgende rondes. Om later als allereerste en met amper 25 euro op zak naar het hotel te vertrekken. Maar het maakte dus allemaal deel uit van de strategie van de arts. Met Steve neemt De Mol afscheid van z’n oudste deelnemer, die geregeld ook voor de komische noot zorgde. Hij geeft zelf aan dat zijn tunnelvisie hem de das omdeed.

1. PIETER

Priester Pieter zat in de eerste opdracht samen met Steve op de rollercoaster, de enige locatie waar er geen geld verdiend werd. Aangezien Steve naar huis is, komt dat dus terecht in de schoenen van de priester. Of niet? Want het was Pieter die al na het eerste rondje op de rollercoaster het juiste antwoord van de droedel wist te geven en Steve bleef aanmoedigen om toch nog een rondje te maken.

In de opdracht bij de drive-in bioscoop is het ook Pieter die tot het einde wil verder doen om zoveel mogelijk vragen en geld te verdienen. Maar dat lukt hem niet en de priester moet, samen met zijn broer Jasper, de nacht doorbrengen in de wagen. Dat lijkt heel nobel, maar hij is zo wel de enige van de groep die geen geld in de pot bracht tijdens deze opdracht.

In de laatste opdracht is Pieter de enige die niet wordt afgeschoten door zijn medekandidaten. Hij lijkt dus niet verdacht in de groep en dat is terecht. Want Pieter, die in de opdracht met de geldkoffertjes nog twee pasvragen kocht, heeft deze keer gekozen om 1.000 euro te schenken aan het goede doel en de pasvragen aan zich voorbij laten gaan. Pieter schoot wel Bahador neer, die geen pasvragen had gekocht, waardoor de opdracht sowieso geen geld opbracht.

VIER

2. JOKE

Joke was ook deze week haar fanatieke zelf. De dierenarts lijkt steeds voluit voor de groepspot te gaan, maar dat is vaak zonder succes. Zij is namelijk de kandidaat die tot nu toe het minste geld in de pot haalde.

In de eerste opdracht zat Joke samen met Lloyd in de boomstammetjes waar ze een ingewikkelde rekensom moest oplossen. Ze doet haar best, maar geeft ook enkele foute antwoorden en in zo’n lange som is één fout antwoord natuurlijk al genoeg om het eindresultaat te beïnvloeden. Lloyd stuurt haar bij en uiteindelijk komen ze toch op het juiste antwoord en is de groepspot dankzij Joke en Lloyd 1.000 euro rijker.

In de bioscoop beslissen Joke en haar zus Fien dat het na drie juiste antwoorden en 350 euro welletjes is geweest. Maar hiermee haalt ze wel, net als Lloyd, het hoogste bedrag binnen.

In de laatste opdracht gaat Joke, en dat mag ondertussen niet meer als een verrassing komen, voor de pasvragen. Zo krijgt haar zus dus geen wagencheque en blijft ook de tent in Mexico. Ze is de enige die er niet voor kiest om het geld aan “de kindjes” te geven, maar belooft wel dat ze als ze wint het dubbele bedrag aan datzelfde goede doel zal schenken.

Maar zou dit zijn omdat ze voorkennis had over het verdere verloop van de opdracht en zo met een zekere gewetensrust kon kiezen voor de pasvragen? Ook haar voorstel om simpelweg iedereen af te knallen, is opmerkelijk. Op die manier komt er namelijk zeker geen geld in de groepspot. Een vreemde strategie dus voor iemand die zo fanatiek voor het geld lijkt te gaan. Joke schiet bovendien Pascale af, iemand die niet voor pasvragen was gegaan, waardoor de opdracht sowieso mislukt was.

3. LLOYD

Wie deze aflevering opvallend minder molde dan gewoonlijk, was Lloyd. De student keek vorige week al uit naar het bezoek van zijn mama en dat deed hem ook duidelijk deugd.

In de eerste opdracht slagen Lloyd en Joke erin om het juiste antwoord te geven op de rekensom. En dat is vooral de verdienste van de student. Hij stuurt Joke meermaals bij en berekent bijna op z’n eentje het juiste antwoord waardoor er 1.000 euro in de groepspot komt.

Ook in de tweede opdracht is Lloyd een van de ‘grootverdieners’. Hij haalt 350 euro binnen, wat in deze opdracht het hoogste bedrag was.

Bij de Mexican Shoot-off was Lloyd, samen met Joke, de enige die voor pasvragen koos. Hij bleef wel volhouden dat hij het voor het goede doel had gekozen, wat waar was, en dat hij niet voor de pasvragen was gegaan, wat niet waar was. Hij werd uiteindelijk door twee mensen neergeschoten, waaruit we kunnen afleiden dat Lloyd toch geen al te beste leugenaar is.

Verder is het ook interessant dat Lloyd werd neergeschoten door Steve, die bij zijn afscheid zei dat zijn tunnelvisie hem genekt had. Was Steve ervan overtuigd dat Lloyd de mol is en kunnen we daaruit afleiden dat de student net niet de mol is?

4. BAHADOR

Ook Bahador maakte zich deze week minder verdacht.

In de eerste opdracht werkte hij samen met Pascale, dat was een keuze die hij zelf wel heel snel gemaakt had. Misschien om haar in de gaten te houden. Het duo kreeg een bende kinderen mee en had in principe de meeste kansen om de opdracht te doen mislukken.

In zijn beste Jommekesspaans probeerde de joviale Baha de kinderen aan te zetten om nummers te zoeken. “Todos nummeros zoekenos“, was zijn beste poging en die bleek duidelijk genoeg, want Bahador sloeg er samen met Pascale in om het juiste antwoord te geven en dat nét binnen de tijd. Als mol had hij hier dus met gemak enkele seconden kunnen treuzelen en zo net buiten tijd bij Gilles kunnen aankomen.

In de tweede opdracht gaf hij er als tweede de brui aan, met amper 50 euro op zak. De Gentenaar keek duidelijk uit naar een nachtje op hotel met zijn vriendin, Miet, dus willen we dit nog wel door de vingers zien.

In de laatste opdracht speelde Baha het spel eerlijk. Hij had, zoals hij ook vertelde, gekozen voor het goede doel en dus niet voor pasvragen. Hij schoot zijn makker Lloyd, die wel pasvragen had gekozen, neer, maar werd zelf door Pieter neergeschoten.

5. PASCALE

Pascale, tot slot, werd deze week bijgestaan door haar zoon Indy, die het spel fanatieker leek te spelen dan zijn moeder. Hij leek zelfs een molboekje mee te hebben en gaf z’n mama mee dat niemand te vertrouwen is.

In de eerste opdracht ging Pascale samen met Bahador en de groep kinderen op stap. De positie waarbij volgens ons het beste te mollen was, aangezien je ook enigszins inspraak had op de andere resultaten. Maar Pascale en Bahador brachten hun opdracht tot een goed einde en gaven ook het juiste antwoord van Lloyd en Joke correct door.

Wel opvallend was dat Pascale met nog maar enkele minuten op de teller terug wilde keren naar het spiegelpaleis. Zo kon ze in principe kostbare tijd rekken, maar het bleek uiteindelijk toch vooral een goede beslissing, want het antwoord dat het duo aanvankelijk gaf, was fout.

In de tweede opdracht rijdt Pascale weg met 250 euro, het op één na hoogste bedrag dat er in die opdracht verdiend werd.

Pascale is de eerste die het woord neemt om te proberen tot een eerlijke beslissing én 3.000 euro in de pot te komen. Haar plan valt echter volledig in duigen omdat Lloyd en Joke blijven ontkennen dat ze pasvragen hebben gekozen. In die laatste opdracht schiet Pascale Joke af, die pasvragen op zak had, een vreemde zet voor de mol lijkt ons, aangezien die net iemand zou neerschieten die niet voor de pasvragen was gegaan om zo met zekerheid geld uit de groepspot te spelen.

Onze mol …

Deze week gaan we toch resoluut voor een nieuwe mol: Joke. De fanatieke West-Vlaamse lijkt al weken haar uiterste best te doen, maar het geld blijft uit. Ze haalde in de eerste opdracht dan wel 1.000 euro binnen, maar dat was toch voornamelijk de verdienste van Lloyd. In de tweede opdracht haalde ze met de hulp van haar zus 350 euro binnen. Maar vooral in de laatste opdracht ging ze voor de pasvragen en schoot ze uiteindelijk Pascale, zonder pasvragen, neer. Waardoor er ook geen 3.000 euro in de pot kwam.

Verder is ook Pieter niet volledig van onze molradar verdwenen. De priester bleef namelijk in de wagen zitten in de tweede opdracht, verdiende uiteindelijk niets, maar wekte wel het medelijden van z’n medekandidaten. Een zet waardoor hij het vertrouwen van de groep won en in de laatste opdracht als enige zonder verfspatten verder kon. In die opdracht schoot hij wel de eerlijke Bahador neer, waardoor er geen geld in de groepspot kwam.

Winst: 4.025 euro – In de pot: 16.725 euro

Ook zin in een reisje naar Mexico? Dat kan!

Gesponsorde artikelen