‘De Mol’: Gilles De Coster maakt meer informatie bekend over interactieve finale

Volgende week is het tijd voor de finale van De Mol. Die zal er heel anders uitzien dan in de vorige seizoenen. De finale zal namelijk gespeeld worden voor een live publiek in Paleis 12. De details daarvan zijn voorlopig nog niet bekend. Al lichtte presentator Gilles De Coster wel een tipje van de sluier op.

Dit jaar krijgt De Mol een interactieve finale. De drie finalisten zullen de laatste test pas invullen tijdens de live finale in Paleis 12. Daarover komen we nu al iets meer te weten.

Invloed kijker

Op het einde van de aflevering zagen we hoe Gilles De Coster afscheid nam van de laatste afvaller Manu. Daarna richtte hij zich tot de kijker met de woorden: “Sven, Uma, Yens. De finalisten zijn bekend. De mol nog niet. En er is meer. Want voor de eerste keer in de geschiedenis wordt de identiteit van de mol live onthuld. Volgende week, voor de ogen van de kijker.”

Hij gaat verder: “Jullie zullen invloed hebben op de laatste opdracht die de finalisten nog moeten spelen. Live in Paleis 12 op 8 mei. Ze denken dat ze er bijna zijn. Maar wij weten beter.” In de beelden van de aflevering van volgende week krijgen we te zien hoe de finalisten zich op het eiland La Gomera voorbereiden op de laatste test. Maar dan krijgen ze een error te zien. Later zien we ze in het lege Paleis 12, waar ze volgende week dus pas de laatste test zullen invullen. En daarbij zullen de aanwezige kijkers ook een rol spelen. Wat die zal zijn, komen we voorlopig nog niet te weten.

Kleur bekennen

Niet enkel de aanwezigen in Paleis 12 zullen kleur moeten bekennen. Ook de kijkers die geen tickets voor het uitverkochte evenement hebben, krijgen volgende week de kans om hun hoofdverdachte te delen. De Mol trekt naar vijf steden met de moltrailer. Daarbij zal je een gekleurde mol-button kunnen kiezen waarmee je kleur bekent. Geel staat voor Sven, blauw voor Uma en roze voor Yens.

  • Maandag 2 mei in Antwerpen (station en Meir)
  • Dinsdag 3 mei in Brugge (achter het station)
  • Woensdag 4 mei in Hasselt (Campus PXL en Cartier Bleu)
  • Donderdag 5 mei in Gent (station en campus Schoonmeersen)
  • Vrijdag 6 mei in Leuven (station)
  • Zaterdag 7 mei nog eens in Antwerpen (Meir)

De finale van De Mol is zondag 8 mei om 19.50 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Wil je graag op de hoogte blijven van alles over De MolWord dan lid van onze Facebookgroep!

Meer
Lees meer...