Left Right
scrollTop top

‘De Mol’: Inschrijvingen al na minder dan twee uur volzet


De Mol aflevering 2
© VIER

Na de finale van De Mol gisteren werd meteen een oproep gelanceerd om deelnemers te vinden voor het volgende seizoen. Maar er zat wel een addertje onder het gras. Na 5.000 aanmeldingen gingen de inschrijvingen onherroepelijk dicht. En dat gebeurde veel sneller dan verwacht.

Vorig jaar waagden meer dan 14.500 mensen hun kans om deel te nemen aan De Mol. Uit die enorme lading inschrijvingen moest VIER dan 10 deelnemers selecteren: 9 kandidaten en 1 mol. Maar door die 14.500 inschrijvingen gaan, was een hels werk. Dus besliste VIER om het aantal dit jaar te begrenzen.

Maximum 5.000 inschrijvingen

In tegenstelling tot een einddatum voor de inschrijvingen, gaf VIER dit jaar dus een grens aan. Die grens stond op 5.000 inschrijvingen en lag dus een stuk lager dan het aantal van vorig jaar. Wie wilde deelnemen, moest er dus snel bij zijn.

Door het aantal lager te houden, kunnen de makers élke inschrijving grondig doornemen en analyseren. Zo maakt iedereen een gelijke kans om uiteindelijk deel uit te kunnen maken van het volgende seizoen van De Mol. Al zorgde het er ook voor dat veel mensen meteen werk maakten van hun inschrijving.

Minder dan twee uur

Wie z’n kans nog wil wagen, is er al aan voor de moeite. Want in minder dan twee uur tijd, hadden al 5.000 mensen hun kandidatuur ingediend. Wie nu naar de inschrijvingspagina gaat, krijgt de boodschap dat inschrijven niet meer mogelijk is.

En die boodschap staat er al sinds gisterenavond. Nadat de site van VIER eventjes plat lag door de massale toevlucht van mogelijke kandidaten, verscheen rond 11 uur s’ avonds de boodschap dat de 5.000 inschrijvingen de deur uit waren. Wie dus wil deelnemen aan De Mol, zal nog een jaartje moeten wachten. Al kan dat misschien nog wat langer worden.

Is corona de mol?

Het is natuurlijk nog niet duidelijk of we volgend jaar wel echt een nieuw seizoen van De Mol zullen krijgen. De opnames van het programma vinden elk jaar plaats in het najaar en in het buitenland. Maar door de huidige coronacrisis mogen we voorlopig de grens niet over.

Presentator Gilles De Coster houdt er toch de moed in. “We gaan ervan uit dat er een nieuw seizoen komt. We geloven erin dat het lukt en dat het kan. Maar er zijn veel onzekerheden. Het kan dat dat niet doorgaat. We zullen de komende maanden nog moeten afwachten.” We zullen misschien dus iets langer moeten wachten op het volgende seizoen van De Mol, maar als het opnieuw zo’n topseizoen wordt als dit jaar is het dat sowieso waard.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…