‘De Mol’ is bekend en hier hadden we het moeten weten

‘De Mol’ is bekend en hier hadden we het moeten weten

‘De Mol’ heeft ons wekenlang voorgelogen en zelfs in de finale hadden veel mensen nog steeds geen flauw idee wie de mol is. Maar de slimmeriken onder ons hadden het eigenlijk al veel eerder kunnen weten. Hier hadden we eigenlijk moeten weten dat Elisabet de mol was. 

Het is gebeurd! Na negen weken spanning, gokken en overtuigd raken van je mol is de échte mol eindelijk bekend. Spoedarts Elisabet heeft ons wekenlang bedrogen en heeft ervoor gezorgd dat er 50.000 euro mislopen werd. Zeggen dat Elisabet het voortreffelijk heeft gedaan, is eigenlijk een understatement, want zonder voorbereiding heeft ze wekenlang het grootste deel van Vlaanderen (behalve Axel) op een dwaalspoor gezet. Maar op deze momenten hadden we het eigenlijk al kunnen weten.

“Jij wordt misschien de mol”

In de eerste aflevering was er dus nog geen mol gekozen. Die werd gekozen op basis van de eerste opdracht. In die opdracht moest Elisabet niet springen. Zij werd naar boven getakeld met Bas. Hij moest uiteindelijk springen en deed dat ook. Maar toen was Elisabet natuurlijk de mol nog niet, dus had ze daar nog geen enkele reden om hem tegen te houden.

VIER

Vervolgens was het tijd om de mol te kiezen. Van de drie finalisten kreeg dus enkel Elisabet een scherm met “Jij wordt misschien de mol” te zien. Zij reageerde stoïcijns op haar scherm en ook tijdens het gesprekje viel ze niet door de mand. Genoeg dus om haar te kiezen als mol. Later wordt ze dan ook ingelicht van de zware taak die boven haar hoofd hangt en ook tijdens dat gesprek valt er weinig van haar gezicht af te lezen. Ideaal als mol dus, minder ideaal voor ons als mollenjagers.

VIER

Cha ca

De eerste opdracht waar de mollencapaciteiten van Elisabet echt op de proef gesteld werden, was de kookopdracht. Daarbij bouwde ze snel goede torens, maar liet ze die ook al snel weer omvallen. Wanneer ze enkel met Joeri overblijft aan de bouwtafel, beslissen ze om samen de achtste toren te bouwen en de zevende te laten voor wat hij is. Die zevende toren was echter belangrijker, wat Eva ook al eerder aangaf. Maar Joeri en Elisabet ontgrendelden de achtste en compleet overbodige tip.

VIER

Toen gingen ze zelf aan het koken, waarbij Elisabet voor de foute dipsaus kiest en vervolgens ook nog een sausje bij de groenten kiepert. Mede daardoor (want laten we eerlijk zijn: in die opdracht liep zowat alles fout) besliste kokkin Hong dat ze de cha ca van de kandidaten niet kon verkopen in haar kraampje. Eerste opdracht dus mislukt voor de groep, maar geslaagd voor de mol.

VIER

Later in diezelfde opdracht doet Elisabet er alles aan om de zwakke ploeg te vertragen. Eventjes stoppen om een bordje te lezen, nog eens proberen om op de gladde baan te kruipen, zich afvragen of het medisch wel in orde is om verder te gaan op de trappen, … Helaas deed het sterke team er nog een pak langer over (ook doordat Kaat op het einde nog even wilde wachten) en werd er dus uiteindelijk wel geld verdiend.

VIER

Emoties

Vanaf dan nam Elisabet duidelijk een nieuwe tactiek aan. Beginnend vanaf aflevering 3 trok Elisabet volop de emotionele kaart. In de bootjes werd ze kwaad omdat ze echt een bed wilde en gebruikte ze dat als excuus om geen pinda’s te pellen en zelfs de zak niet eens mee te nemen. En later bij de Vovinam-opdracht reageerde ze meteen heel defensief op Axel die de vorige opdracht gebruikte als excuus tegen haar.

VIER

Maar het was vooral wanneer haar man Michaël op bezoek kon komen dat Elisabet alle emotionele registers opentrok. En dat was een werkje van lange adem. Nog voor er geweten was dat er maar één familielid ging komen, was Elisabet al volop bezig met herhalen hoe hard ze het thuisfront miste, hoe ze ernaar verlangde om haar man terug te zien. Dat kon ze dan tijdens de opdracht perfect gebruiken als excuus om het geld links (of in dit geval rechts) te laten liggen en rechtstreeks op het vliegtuig af te stappen waardoor er niets verdiend werd.

VIER

Harde tante

Naast de emotionele kant van Elisabet, kregen we ook een harde kant van haar te zien. Een Elisabet die voluit voor vrijstellingen en pasvragen ging en die daarbij bereid was om over lijken te gaan. Eva mocht van haar absoluut niet terugkomen, waardoor zij weer een reden meer had om voor de pasvragen (en het bijhorende geld uit de pot) te gaan. En de tags van andere kandidaten meenemen? Over haar lijk.

VIER

Op die manier kwam Elisabet vooral over als een heel fanatieke kandidate, iemand die erop gebrand stond om te winnen en bereid was om daarvoor geld uit de pot te spelen en zich onsympathiek te maken bij de rest van de groep. In de tunnels terugkeren voor een vrijstelling en zo 2.000 euro uit de pot spelen, daar was op dat moment niemand nog verbaasd over en leek gewoon de zoveelste fanatieke actie van “kandidaat Elisabet”.

VIER

Finale

Vanavond was het dus tijd voor de finale, waarin Elisabet zich over het algemeen best gedeisd leek te houden. Ze zong de pannen van het dak in de karaoke en ook in de “secret agent”-opdracht konden we haar niet meteen op een sabotage betrappen. Maar wat een aflevering, van de hilarische eerste opdracht in de karaokebar tot de bloedstollende opdracht in het prachtige leegstaande pand. Alles was af en de anticipatie voor de onthulling was groot.

VIER

Axel ging uiteindelijk met de overwinning en 34.050 euro (zo’n 900 miljoen dong) naar huis. Hij had de mol al een tijdje in de gaten en was in de finale zeker van z’n stuk. Bas moest dus het onderspit delven, maar dat nam hij gelukkig heel positief op.

Het vormde het gepaste einde van wat we stilletjes toch wel het beste seizoen van De Mol ooit mogen noemen. Het volgende seizoen is ondertussen ook aangekondigd en de inschrijvingen voor dat seizoen zijn bij deze ook al geopend. Wie waagt z’n kans?

Bekijk hier ons interview met de mol, Elisabet:

VIER

Op de hoogte blijven van alles over De Mol? Word dan lid van onze Facebookgroep.

Gesponsorde artikelen