Left Right
scrollTop top

De mol is ontmaskerd na spannende finale: hier had je het kunnen weten


De mol is ontmaskerd na spannende finale: hier had je het kunnen weten

De mol is na een erg spannende finale ontmaskerd, en het is dan toch de pastoor. Pieter heeft week na week de schijnheilige priester uitgehangen en de andere deelnemers bedrogen. Lloyd was er al langer achter gekomen en wint het bedrag van 27.665 euro. Bahador gaat met lege handen naar huis, ook al zat hij op dezelfde piste. Ze hebben er in elk geval een bijzondere vriendschap aan over gehouden.

Zelden was een finale zo verdeeld, ze hadden allemaal de mol kunnen zijn. Het was zo erg dat Bahador ons vertelde hoe hij in z’n zetel zelf begon te twijfelen of hij toch de mol niet was. Daar komt nog eens bij dat de montage dit jaar uitstekend werk geleverd heeft. De Mol werd een tijdje in de koelkast gestoken en begon zo veel later dan anders. Die tijd hebben ze benut om zorgvuldig de afleveringen te monteren, zodat het voor iedereen meer dan ooit een gok was. Niet voor Lloyd en Bahador, want zij wisten het al een tijdje. Wanneer ze Pieter ontmaskerd hebben, horen we volgende week in de laatste aflevering.

Pieter liet het in de laatste aflevering allemaal een beetje gebeuren. Z’n twee reisgenoten wisten intussen dat hij de mol was, dus hij kon ook niet veel meer doen verkeerd lopen. In totaal wonnen ze zo nog 3.100 euro voor de pot, waardoor het eindbedrag voor winnaar Lloyd op 27.665 komt te staan. Wat hij met dat geld doet, zien we ook volgende week, maar waarschijnlijk zal hij dat beloofde goede doel niet vergeten.

Opmerkelijke kijkers hadden misschien net voor de laatste vragenronde nog kunnen raden dat Pieter de mol was. Zo vond hij Lloyd verdacht, omdat hij de vraag met het Witte Huis net buiten de tijd wist te beantwoorden. Maar Pieter was toen aan het worstelen met Bahador en kon die scène bijgevolg niet zo in detail beschrijven. Dat is hem dus netjes ingefluisterd. Een zeldzaam moment waarop de montage ons een echte tip aanreikte.

VIER

Heb je mij gemist?

En zo is Pieter één van de meest verrassende mollen uit de geschiedenis geworden. Toen VIER bekend maakte dat er een priester zou deelnemen, heeft iedereen wel even gedacht dat dit een heel bijzondere mol zou zijn. De grootste tip hebben we eigenlijk al in de eerste opdracht gekregen, maar ook dat vonden we toen te gemakkelijk. Alle deelnemers lagen in een graf voor ze elkaar leerden kennen. Blind als een mol negeerden we dit en gingen zoals heel Vlaanderen op zoek naar tips die veel verder gezocht waren.

En weet je nog hoe De Mol dit jaar werd aangekondigd? “Heb je mij gemist?” Met het woordje ‘mis’ dat uiteraard naar een kerkdienst kan verwijzen. Misschien had de beslissing om De Mol van maandag naar zondag te verschuiven dan toch niets te maken met de felle concurrentie van VTM?

VIER

Vertrouwen verdiend

Je hoeft je dit jaar zeker niet te schamen als je de echte mol nooit verdacht hebt. Pieter heeft zijn taak uitstekend vervuld. Vooral in de eerste afleveringen hebben we Pieter hard zien meewerken en veel geld zien verdienen. Bahador, die zich heel goed had voorbereid, legde ons uit dat dit typisch is voor een mol. De eerste proeven wil je vertrouwen verdienen en mensen op het verkeerde been zetten. Bahador zelf verloor opvallend veel geld in de eerste afleveringen, wat hem dus eigenlijk meteen had kunnen uitsluiten.

Daarna kwamen er een paar afleveringen waarin er nauwelijks geld werd verdiend en de pot zelfs geld verloor. Voor Pieter was dat een triomf, want daar heeft de mol schitterend werk geleverd. Die 27.665 euro mag mooi klinken, maar er was meer dan 100.000 euro te verdienen. De priester heeft dus heel wat geld voor de groep verbrand.

Pasvragen kopen

Pieter heeft ook regelmatig zelf geld uit de pot genomen. Bijvoorbeeld om pasvragen te kopen. Pieter kon zich dat allemaal permitteren, want hij was op dat ogenblik zowat een heilig lammetje in de groep. Ook wij dachten toen wekelijks dat hij favoriet was om af te vallen, waardoor hij de wedstrijd harder moest spelen. Op de ogenblikken dat er geen geld aan zo’n pasvraag of vrijstelling hing, zag je Pieter op de achtergrond verdwijnen. Daar had de mol immers weinig te winnen.

Als je alles dan even op een rijtje zet, merk je dat Pieter het minste geld heeft opgebracht. En dat terwijl je voortdurend het tegenovergestelde zou denken. Voor wie Lloyd als favoriet had: die heeft amper meer verdiend, dus het is jammer genoeg verliezer Bahador die het meest z’n duit in de pot heeft gedaan.

Nieuw seizoen?

Volgende week zal alles echt duidelijk worden. En er zijn wel een paar dingen die we zien gebeuren. Zo zag je hoe Pieter een telefoonnummer aan een jonge vrouw gaf. Zou het niet geweldig zijn als op dat papiertje het nummer zou staan dat Pascal kort voor haar vertrek belde? En dat melodietje aan de telefoon zou van The Saint afkomstig kunnen zijn.

Zo zit de wedstrijd er alweer op, maar er komt ook volgend jaar een nieuw seizoen. Dus inschrijven maar, want alle kandidaten verzekerden ons dat het een fantastisch avontuur is.

Wil je Mexico graag zelf ontdekken na De Mol? Laat je dan zeker gaan!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443
Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown Icon
12:50

Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown

Duitsland heeft Berchtesgadener Land, een regio in Beieren, in lockdown geplaatst. In de regio werden er de afgelopen week 272,8 nieuwe besmettingen per 100.000...