‘De Mol’: Met deze verborgen hints had je kunnen ontdekken wie de mol was

Net zoals elk jaar zaten er ook deze keer weer een aantal verborgen tips naar identiteit van de mol verscholen in de afleveringen. Hoewel heel wat mensen hints zagen in stoelen en de titels van afleveringen, waren het andere (iets subtielere) tips die naar de mol leidden.

We leerden vorige week dat de 20-jarige Alina de mol was. Maar aandachtige kijkers hadden dat al eerder in de mot kunnen hebben. Want ook dit jaar zaten er weer heel wat verborgen tips in de afleveringen van de mol.

Russisch, een gelukkig toeval en een tip in de allereerste scène

Wie echt héél aandachtig naar dit seizoen van De Mol keek, had al in de allereerste aflevering kunnen doorhebben dat Alina de mol was. We kregen in de eerste aflevering namelijk een bewerking van het nummer The Sound of Silence te horen. En de mol, Alina, was de enige die in de eerste scène van de eerste aflevering niet sprak en dus stil (silent) was.

Verder zat er ook een tip verscholen in het seizoen voor mensen die een woordje Russisch kunnen. Dit was veruit de ingewikkeldste tip en werd ook echt door niemand ontdekt. Voor deze tip moest je namelijk de eerste letter die de voice-over uitsprak in elke aflevering noteren. Wanneer je de wartaal die dit opleverde (KINNEMZI) vervolgens omkeerde, kreeg je opnieuw wartaal (IZMENNIK). Maar dit was eigenlijk het Russisch woord voor ‘verrader’ en was zo een verwijzing naar de Russische mol Alina. Een veel duidelijkere tip zat in de graffiti die Alina en Laure passeerden. Maar die was dus niet gepland.

De Mol aanwijzingen
VIER

De allerduidelijkste tip, die toch door niemand ontdekt werd, was toen Alina uit het vliegtuig sprong. Toen riep ze luidkeels “Ik ben de mol”. Maar dit fragment werd in de aflevering achterstevoren afgespeeld, waardoor het gewoon als gegil klonk. Het fragment simpelweg omgekeerd afspelen, had dus meteen de identiteit van de mol verraden.

Bekijk hier de video met alle verborgen aanwijzingen:

Meer
Lees meer...