De nachtmerrie van elke bruid: winkel van bruidsjurken sluit en laat honderden vrouwen achter zonder trouwkleed

De nachtmerrie van elke bruid: winkel van bruidsjurken sluit en laat honderden vrouwen achter zonder trouwkleed

In de Verenigde Staten heeft een keten van bruidsjurken de boeken neergelegd en het faillissement aangevraagd. Dat is een spijtige zaak voor de winkel, maar nog meer voor alle vrouwen die nu onverwachts achterblijven zonder trouwjurk voor hun grote dag.

De populariteit van tv-programma’s zoals Say Yes to the Dress bewijzen hoe belangrijk de trouwjurk van een vrouw is. Het is dan ook de grootste nachtmerrie van veel vrouwen dat er iets zou mislopen met hun droomjurk.

Plots gesloten

Voor honderden vrouwen werd die nachtmerrie bittere realiteit toen een Amerikaanse keten zonder enige waarschuwing de deuren sloot en daags daarna het faillissement aanvroeg. Uit foto’s op Buzzfeed blijkt dat zelfs het personeel van de winkels niets van een sluiting of faillissement wist.

Het bedrijf is niet bereikbaar voor commentaar over wat er met alle bestellingen moet gebeuren, maar het spreekt voor zich dat er veel paniek heerst bij vrouwen die hun trouwdag in het water zien vallen door het gemis van hun droomjurk.

En in België?

Het bedrijf Alfred Angelo bestaat al meer dan 80 jaar, maar stond, zo blijkt nu, miljoenen dollars in schulden. Veel winkels, waaronder 22 in België, verkopen het merk.

Volgens het Nieuwsblad heeft bruidswinkel Scarpellini in Oostende voorlopig nog niet gehoord van het faillissement én hebben zij wel hun levering binnen gekregen. Nika Couture uit Stekene vernam het nieuws via sociale media, maar heeft nog niets gehoord van de verdelers. Ze vindt het alvast een bijzondere manier van zakendoen: “In april en mei stonden ze nog op de huwelijksbeurs en leek er geen vuiltje aan de lucht.”

Iedereen wil helpen

Gelukkig schuilt er ook nog veel goeds in de mensheid en zijn er nu tal van bruidswinkels die Alfredo Angelobruidjes willen helpen door hen mét korting aan een nieuwe jurk te helpen.

Gesponsorde artikelen