De namen voor het langverwachte nieuwe seizoen van ‘Steracteur Sterartiest’ zijn bekend

De namen voor het langverwachte nieuwe seizoen van ‘Steracteur Sterartiest’ zijn bekend

Op 2 november zal ‘Steracteur Sterartiest’ zijn langverwachte terugkeer maken op één, en VRT heeft nu ook de 10 deelnemers voor het nieuwe seizoen aangekondigd. Echte grote namen zijn er niet te bespeuren, maar met een aantal musicalsterren zijn er nu toch al zeker een paar favorieten op te merken.

Deze 10 acteurs zullen vanaf 2 november strijden voor de titel van Steracteur Sterartiest en zo in de voetsporen treden van Stan Van Samang en Free Souffriau. Net zoals de vorige edities zullen de acteurs ook deze keer elk een goed doel steunen.

1. Hilde De Baerdemaeker

De Baerdemaeker is de grootste naam van de tien deelnemers. Ze speelde zo al in De zaak Alzheimer, Team Spirit en Aspe, maar is nu vooral te zien in de VTM-soap Familie. Zij zal zingen voor het Nicolasfonds, dat ondersteuning biedt voor ouders van premature baby’s.

2. Koen Van Impe

Van Impe kennen we onder andere van Salamander, Kiekens en De Elfenheuvel. Hij steunt het House of Colours. Dat is een opvangtehuis achtergestelde en hulpbehoevende mensen terechtkunnen.

3. Bab Buelens

Met Buelens is er ook een tweede Familie-actrice die zal meedingen naar de titel van Steracteur Sterartiest. Daarnaast deed ze ook mee in Loslopend Wild en Professor T. Zingen is haar niet vreemd want Bab haalde in 2007 de finale van de Belgische voorronde van het Junior Eurovisiesongfestival met ‘Laat mij gerust‘. Bab Buelens koos als goede doel voor de Cliniclowns.

4. Giovanni Kemper

Giovanni, of beter gezegd Gio, Kemper kennen we van Nachtwacht, Peter Pan en The Little Mermaid en heeft dan ook een pak musicalervaring. Is hij meteen een van de grote favorieten voor deze editie? Kemper steunt met zijn deelname TEJO, Therapeuten voor jongeren.

5. Nicky Langley

Langley draait al geruime tijd mee als actrice. De laatste jaren is ze vooral te zien in verschillende Studio 100-producties, waaronder K3 en de IJsprinses en Mega Mindy. Langley koos als goede doel voor Hachiko vzw, dat assistentiehonden opleidt.

6. Tinne Oltmans

Oltmans heeft net als Kemper al wat musicalervaring. Zo deed ze mee in The Sound of Music. Ze is daarnaast ook te zien in de jongerenserie Ghost Rockers. Zij zal met haar deelname VAGGA vzw, Vereniging voor ambulante geestelijke gezondheidszorg Antwerpen, helpen.

7. Michiel De Meyer

Ook Thuis zal dit jaar vertegenwoordigd worden. Michiel De Meyer, voor Thuis-kijkers beter bekend als Arne, is echter net als Oltmans ook bekend van Ghost Rockers. De Meyer steunt Villa Rozerood, een huis voor ernstig zieke en zorgbehoevende kinderen.

8. David Cantens

Cantens kennen we vooral van De Vijfhoek, Marsman en Nieuw Texas, maar heeft ook een verleden bij Thuis en Familie. Hij steunt Tanderuis vzw, een vzw die mensen met autisme steunt.

9. Siegfried De Doncker

Siegfried, of Sieg, De Doncker zal vooral bekend zijn voor Ketnet-kijkers. Daar maakt hij deel uit van de Helden, waarin hij vooral een handige Harry blijkt. Vraag is natuurlijk of hij naast die goede handen ook goede stembanden heeft. Hij zal zingen voor Expertisecentrum dementie Vlaanderen.

10. Ianthe Tavernier

Last but not least, hebben we nog Ianthe Tavernier. Ook zij zette al stappen in de musicalwereld, maar voor wie vaak VTM heeft opstaan, zal ze vooral opvallen als Floor uit De Buurtpolitie. Tavernier zal met haar deelname Doof Vlaanderen steunen, de Vlaamse Dovenorganisatie.

De jury

De jury werd eerder al aangekondigd. Met Ingeborg, Gers Pardoel en Kristel Verbeke zijn er artiesten uit verschillende genres samengebracht om de steracteurs te beoordelen.

Gesponsorde artikelen