De natte droom van alle Star Wars-fans wordt werkelijkheid: Disney werkt aan een interactief Star Wars-hotel

De natte droom van alle Star Wars-fans wordt werkelijkheid: Disney werkt aan een interactief Star Wars-hotel

Binnenkort zal je kunnen verblijven in een hotel in ‘Star Wars’-thema, maar dat is nog niet alles. Het wordt een ‘interactief’ hotel. Je zal je dus echt in het ‘Star Wars’-universum wanen, want je zal er gewoon deel uitmaken van een echt verhaal. Bereid je maar al voor op awkard gesprekken met Chewbacca en om de Millennium Falcon te besturen. Het wordt een soort Westworld voor ‘Star Wars’-fans, met slechts één verschil: dit wordt gewoon werkelijkheid!

“Het hotel nodigt je uit om je eigen avontuur, van meerdere dagen, te beleven in een galaxy far, far away“, zegt de voorzitter van de Parks en Resorts van Walt Disney Bob Chapek. “Het combineert een luxe resort met een onderdompeling in een enorm authentieke omgeving.” Zulke verklaringen hebben we natuurlijk wel al vaker gehoord, maar het lijkt Disney echt menens te zijn. Ze pakken het enorm groots aan.

Je zal er zo niet in je Hawaii-hemd kunnen rondlopen. Bezoekers zullen verplicht Star Wars-kostuums moeten dragen, al zullen waarschijnlijk weinigen dat onder drang doen. Verwacht je echter niet aan hypermoderne robots zoals in de HBO-serie … of misschien net wel. Want je zal er ook kunnen omgaan met echte droids. In het hotel zal namelijk geen ‘personeel’ zijn maar enkel Star Wars-wezens en droids. Onder andere BB-8, Chewbacca, First Order-officiers en een hoop andere personages zullen hun opwachting maken. En die zullen je in hun interacties deel doen uitmaken van een groter algeheel verhaal waarin je je bevindt. Het gaat dus verder dan het Pandora-park, waar je in de wereld van Avatar kan rondlopen, en The Wizarding World of Harry Potter, waar je in Hogsmeade kan ronddwalen.

Cruisen in de Millennium Falcon

Er zullen ook een aantal grote attracties zijn. Twee daarvan zullen je te midden het gevecht tussen de First Order en de Resistance plaatsen, zo zegt Chapek. De grootste attractie ooit in een Disney-park zal je in de hangaar van een Star Destroyer brengen en in de andere zal je kunnen plaatsnemen in de cockpit van de Millennium Falcon, waar je het schip en de blasters zal kunnen besturen. Je prestatie daar zal trouwens niet onopgemerkt voorbijgaan. Als je zo het schip ergens tegenaan stuurt, zou je wel eens op de lijst van een bounty hunter kunnen komen te staan.

Binnenkort zullen Star Wars-fans dus echt hun dromen kunnen gaan waarmaken in Star Wars: Galaxy’s Edge. En die ‘binnenkort’ kan je echt wel letterlijk nemen, want dit is geen plan voor op lange termijn. Tegen 2019 zou het operatief moeten zijn. Je zal er wel wat geld en een reisje naar de VS voor moeten overhebben, want voorlopig blijft het beperkt tot het Disneyland Resort en, later op het jaar ook, het Walt Disney World Resort.

Bekijk hieronder hoe het er zou moeten gaan uitzien:

Gesponsorde artikelen