De Netflix-omschrijving van ‘Gossip Girl’ is hilarisch en pijnlijk accuraat

De Netflix-omschrijving van ‘Gossip Girl’ is hilarisch en pijnlijk accuraat

‘Gossip Girl’, you love it or you hate it. Bij Netflix is er al zeker één persoon die geen al te grote fan is van de reeks. En laat die persoon nu net degene zijn die de reeks van een omschrijving moest voorzien op de streamingdienst. Dat zorgde voor deze savage, maar toch pijnlijk accurate omschrijving.

Niemand weet wie de omschrijvingen bij Netflix verzorgd, maar het is duidelijk iemand die zelf ook opinies heeft over bepaalde series. Zo ook over Gossip Girl, dat voorzien werd van een prachtige en toch wel accurate omschrijving.

“Rijke studenten doen vreselijke dingen”

Niet iedereen leest de omschrijvingen van series en films op Netflix, maar als je het wel doet, kan je pareltjes vinden. Zo is er de omschrijving van Gossip Girl, die grof is, maar eigenlijk wel heel accuraat. “Rijke, onwaarschijnlijk knappe studenten van een private school doen vreselijke, schandalige dingen tegen elkaar. Herhaaldelijk.” Dat stond er tot voor kort te lezen bij de omschrijving van de reeks.

De tweet met een foto van deze omschrijving ging compleet viraal waardoor Netflix ook zelf reageerde op de heisa. En dat deden ze in de geweldige stijl die we van de streamingdienst gewoon zijn. Op de tweet die zei dat de omschrijving geschreven werd door iemand die Gossip Girl haat, reageerde de streamingdienst: “1. Iedereen houdt van Gossip Girl. 2. Waar is de leugen?”

Toch paste Netflix ondertussen de omschrijving aan.Maar, wanneer je Gossip Girl zoekt op Netflix krijg je nog altijd eerst het oude tekstje te zien en pas wanneer je op de reeks klikt de nieuwe omschrijving. Deze nieuwe omschrijving luidt overigens: “Een groep van hypergeprivilegieerde private schoolkinderen uit Manhatten lijken overal mee weg te komen. Maar een anonieme blogger houdt hen nauwlettend in het oog.”

Gossip Girl is niet de enige reeks die een brutale omschrijving kreeg van Netflix. Zo moest ook The Lost World: Jurassic Park eraan geloven:

En hoe kan het ook anders? Ook Twilight kreeg een gepaste omschrijving:

Bekijk hier onze 50 beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen