De New York Zoo in extase: een tweede baby-gorilla

De New York Zoo in extase: een tweede baby-gorilla

OP 10 maart had Julia (33j.) al het leven gegeven aan een flinke baby en op 17 april kon het geluk van de gorilla-familie in de Zoo van the Bronx niet meer stuk. Ook de negentienjarige Tuti werd moeder. Het was acht jaar geleden dat er nog een baby mocht worden verwelkomd, en nu dus twee gezonde telgen in een paar weken.

De ukken van nauwelijks twee kilogram kijken met verbaasde oogjes naar de rare wereld waarin ze zijn terechtgekomen. Niet het Congolese oerwoud, maar 2,6 ha in de Zoo van New York is hun thuis geworden. De geboortes waren niet zonder complicaties, maar alles wijst er op dat deze kostbare nieuwkomers het zullen halen en tot gezonde flinke halfbroertjes van de mens (98,6% gelijke genen!!) zullen opgroeien. 
De baby van Julia laat de drukte niet aan zijn of haar hart komen (het geslacht is nog onbekend).

Hoewel de baby toch opkijkt van de verre familieleden, haarloze rare tweepoters met een klikkend zwart doosje. Maar het publiek moet nog even wachten om te mogen gluren naar het jong geluk. 

De Westerse Laagland-gorilla is een erg bedreigde diersoort. De mannetjes worden op een hoofdzakelijk vegetarisch dieet 160 tot 200 kg zwaar voor een lichaamslengte van ongeveer 180 cm, de vrouwtjes houden het op 70 à 110 kg en 120 cm.   Dat belet hen niet vlot de bomen in te gaan als ze daar zin in hebben. De vader maakt duidelijk wat hij vindt van al het gedoe:

Gesponsorde artikelen