De nieuwe Android-update heeft een lekkere naam en laat je eindelijk tussen twee apps switchen

De nieuwe Android-update heeft een lekkere naam en laat je eindelijk tussen twee apps switchen

Een jaar na Marshmallow, de zesde editie van Android, komt er een nieuwe update. Android Nougat wordt momenteel uitgerold op Nexus-toestellen en belooft meer dan een naam om van te snoepen. Smartphonegebruikers zouden nu apps in een splitscreen kunnen zetten in plaats van de ‘recente apps’-pagina te moeten gebruiken en ook de batterijduur zal erop verbeteren.

Een nieuw jaar, een nieuwe Android-update, en Android 7.0 ziet er eigenlijk best goed uit. De update wordt eerst doorgevoerd op de Nexus, de smartphone van Google, en pas daarna op andere apparaten. Google heeft al gewaarschuwd dat het even kan duren voor dat gebeurt.

Het belangrijkste aan de nieuwe update is de switch-functie, die je eindelijk toelaat om vlotjes tussen twee apps te switchen in een splitscreen, zonder naar het ‘recent apps’-scherm te gaan. Een dubbele tap volstaat. Daarnaast kan je ook buiten de app reageren op notifications, zoals bij iOS al het geval is. Je krijgt er ook meteen een nieuwe reeks emoji’s bij om die reacties te finetunen.

Android heeft er ook voor gezorgd dat je batterij wat langer meegaat, omdat updates in de achtergrond zullen gebeuren. In het instellingenmenu kan je ook veel sneller je apps aanpassen aan je eigen noden, dankzij een quick-settings-menu. Nougat zet dus vooral in op efficiëntie en productiviteit, al moet het overgrote deel van haar gebruikers daar nog even op wachten.

Bron: Wired/Tweakers

Gesponsorde artikelen