De nieuwe film van Michaël R.Roskam mét Matthias Schoenaerts en Adèle Exarchopolous verschijnt op 4 oktober

De nieuwe film van Michaël R.Roskam mét Matthias Schoenaerts en Adèle Exarchopolous verschijnt op 4 oktober

Het is al bijna twee jaar geleden ondertussen toen onze jaloezie voor Matthias Schoenaerts de kop opstak. Hij had immers een acteerjob tegenover Adèle Exarchopoulous, de schone uit La Vie d’Adèle en dat in de nieuwe film van Michaël R. Roskam. Die film is nu bijna klaar en verschijnt op 4 oktober in de zalen!

Le Fidèle speelt zich af in het Brusselse misdaadmilieu en vertelt een donker liefdesverhaal. Het verhaal geeft een moderne invulling aan het Eros en Thanatos-verhaal van Freud die geloofde dat de twee meest fundamentele driften in een mens de levensdrift (Eros) zijn, de primaire drang tot zelfbehoud. Daartegenover staat Thanatos, het streven naar een spanningsloze toestand, of doodsdrift.

Liefde op het eerste zicht

Het is liefde op het eerste gezicht tussen de raadselachtige Gino “Gigi” Vanoirbeek (Matthias Schoenaerts) en de beloftevolle racepilote Bénédicte “Bibi” Delhany (Adèle Exarchopoulos). Maar Gigi draagt een geheim met zich mee en hoe meer hij dit probeert te verbergen, hoe dieper hij in de problemen verzeild geraakt en hoe zwaarder hun liefde op de proef wordt gesteld. Gigi zal moeten kiezen. En Bibi ook. Maar hoe lang kan je vechten voor iets dat misschien al lang verloren is?

Le fidèle is de derde langspeelfilm van Oscar genomineerde regisseur Michaël R. Roskam, na Rundskop (2011) en The Drop (2014).

Het scenario werd geschreven door Michaël R. Roskam, Thomas Bidegain en Noé Debré. Bidégain scoorde eerder al met de scenario’s voor Un Prophête (2009) en De Rouille Et d’Os (2012), de Franse succesfilms van Jacques Audiard. Noé Debré kroop ook in de pen voor Audiard en dat voor Dheepan, de film die in 2015 de Gouden Palm won in Cannes.

Achter de camera staat Nicolas Karakatsanis waarmee Roskam eerder al samenwerkte voor Rundskop en The Drop.

Gesponsorde artikelen