De nieuwe Google Pixel 3 XL is nog niet officieel gereleased maar ligt wel al in de winkel

De nieuwe Google Pixel 3 XL is nog niet officieel gereleased maar ligt wel al in de winkel

Google zag al zowat alles wat er te weten valt over hun nieuwe, nog aan te kondigen, smartphone, de Google Pixel 3, al gelekt worden, maar nu gaat het nog een stapje verder. Een winkel in Hong Kong heeft de nieuwe smartphone van Google al in z’n rekken liggen, dat verschillende dagen voor z’n officiële release. Een techwebsite kon er eentje in handen krijgen en ziet alle geruchten en lekken bevestigd.

Het lijkt haast niet meer te vermijden voor producenten: zowat alles dat er te weten valt over nieuwe smartphones wordt maanden op voorhand al gelekt. Lees hier alles dat we zo al te weten kwamen over de nieuwe Pixel. Maar bij de nieuwe smartphone van Google, de nog aan te kondigen Google Pixel 3, gaat het nog verder dan lekken alleen.

Drie dagen voor het officiële Pixel 3 event, op 9 oktober, ligt de nieuwe smartphone namelijk al gewoon in de winkel. Techwebsite Engadget kon er eentje bemachtigen van WahPhone Digital, een techwinkel in Hong Kong, en testte het toestel meteen helemaal uit. Goedkoop was ie alvast niet, want Engadget-journalist Richard Lai legde omgerekend maar liefst 2.030 dollar neer (1.760 euro) voor die nieuwe Pixel.

Dubbele frontcam

“Ook al gaat het hier om een nog niet gereleased product, toch lijkt alles te kloppen”, schrijft Lai. De Pixel die Rai in handen kreeg, lijkt dan ook als twee druppels water op de gelekte afbeeldingen die we al te zien kregen.

Veel over de specificaties valt er echter wel niet af te leiden uit de doos waarin Lai het toestel meekreeg. Het zou gaan om een Google Pixel 3 XL, met een scherm van 6,3 inch en 128GB aan opslagruimte. Volgens testen van Lai zou het toestel een Snapdragon 845-chip bevatten en, opvallend genoeg, maar 4GB RAM. Al gaat hij er wel van uit dat er ook betere, en duurdere, versies te verkrijgen zullen zijn met 6GB RAM, of zelfs meer.

De nieuwe Google Pixel heeft naar goede gewoonte een enorm krachtige camera. In de nieuwe Pixel 3 zit een enkelvoudige 12,2 megapixel camera maar wel een dubbele frontcam, net zoals bij de laatste LG-toestellen, van 8 megapixel.

Komt Google nog met een verrassing?

Het lijkt er dus op dat Google nog maar weinig nieuw zal kunnen vertellen aankomende dinsdag, of heeft de techgigant toch nog een aantal verrassingen achter de hand? Verwacht wordt dat er naast de nieuwe Pixel-smartphone ook een tablet (met Chrome OS) en een nieuwe Chromecast zal worden voorgesteld.

Gesponsorde artikelen