De nieuwe IKEA-catalogus is er bijna en wordt dit jaar de moeite

De nieuwe IKEA-catalogus is er bijna en wordt dit jaar de moeite

De nieuwe catalogus van IKEA is er weer! Vanaf 25 augustus zal hij bij 3,8 miljoen gezinnen in België en Luxemburg in de brievenbus belanden. Vanaf 6 september ligt hij ook in de acht Belgische winkels. In de catalogus van 328 pagina’s zal de focus dit jaar op de woonkamer liggen.

De IKEA-catalogus is het meest gedrukte boek ter wereld. Met 210 miljoen exemplaren scoort de catalogus beter dan de Bijbel en de Koran. Hij wordt in 30 talen uitgebracht en over de hele wereld gelezen. In België zal hij in de brievenbus van 3,8 miljoen gezinnen belanden tussen 25 augustus en 5 september. Daarna kan je de catalogus vanaf 6 september afhalen in een van de acht winkels van IKEA.

Focus op de woonkamer

Vorig jaar lag de focus nog op de keuken, maar dit seizoen draait alles rond de woonkamer. In de 328 pagina’s zullen onder andere 35 nieuwe meubels te zien zijn die “zachte tinten combineren met lineair design en kwaliteitsmaterialen.” De catalogus zal onder andere laten zien hoe je een klein salon tot leven kan wekken. Daarmee speelt IKEA vooral in op de evolutie in onze maatschappij. Steeds meer thuiswerkers maken van hun salon een bureau en daar kan IKEA met hun multifunctionele meubels op inspelen.

Samenwerking met Tom Dixon

In de catalogus zal IKEA ook hun samenwerking met Britse designer Tom Dixon laten zien. Die baseerde zijn meubels op de DIY IKEA-hackerwebsites waar handige harry’s van oude IKEA-onderdelen, nieuwe meubels maken. Maar wil ook duurzaam gaan door minder meubels weg te gooien.

Dixon ontwierp al een bed waarvan gebruikers het hoofdsteun kunnen veranderen of nachtkastjes, USB-poorten en een lampje kunnen toevoegen. Je kan het bed ook omhoog of omlaag zetten om zo van een studentenbed een luxebed maken. Op die manier hoef je een bed niet weg te gooien. Om duurzaamheid te onderstrepen lanceert IKEA ook een catalogusapp naast de papieren catalogus. Maar de 210 miljoen exemplaren worden wel nog steeds gedrukt.

Gesponsorde artikelen