Left Right
scrollTop top

De nieuwe Jennifer Lawrence eet klei en heeft geen gsm


De nieuwe Jennifer Lawrence eet klei en heeft geen gsm

Eind deze zomer viert Jennifer Lawrence haar 24ste verjaardag. Met een Oscar onder haar arm en een succesvolle filmfranchise op haar palmares, staat Lawrence bovenaan het verlanglijstje van iedere regisseur in Tinseltown. Toch heeft Hollywood al haar opvolgster klaar: de 22-jarige Shailene Woodley is binnenkort te zien in Divergent, een rol die haar ongetwijfeld zal katapulteren naar sterrenstatus en ook haar ongewone levensstijl zal belichten.

De vergelijking met Jennifer Lawrence is niet uit de lucht gegrepen. Woodley startte net als Lawrence op het kleine scherm om vervolgens over te gaan naar kleine, onafhankelijke films als The Spectacular Now. Waar Lawrences roem meteen de hoogte inschoot door haar eerste Oscarnominatie voor Winter’s Bone, bleef Woodley nog eventjes televisie en film combineren. In 2012 mocht ze echter al haar eerste Golden Globe-nominatie vieren voor haar rol in The Descendants, waarin ze de dochter van George Clooney speelde en meteen ook het beste in die hele film bleek te zijn.

In die twee jaar sinds haar nominatie heeft Woodley voorbeeldig het spoor gevolgd dat J-Law voor haar heeft uitgestippeld. Waar die laatste het gezicht werd van The Hunger Games, een adaptatie van een Young Adult-boekenreeks, deed Woodley net hetzelfde met Divergent, een YA-trilogie die eveneens rond een sterke jonge vrouw draait. Begin april kan Vlaanderen in de bioscoop Woodley aan het werk zien in het eerste deel van die trilogie. 

25 miljoen dollar

Als hoofdrolspeelster in Divergent verdient Woodley naar verluidt zo’n half miljoen dollar. Ook Lawrence startte met een kleinschalige vergoeding (naar Hollywoodnormen) voor haar eerste Hunger Games-film. Daarna mocht ze tien miljoen dollar aan haar bankrekening toevoegen voor de sequels. Als Divergent even populair blijkt te zijn als de filmstudio Lionsgate Studios er vanuit gaat, dan zal Woodley niet lang achterblijven op haar twee jaar oudere collega. Beide vrouwen werden al voorgegaan door Kirsten Stewart, die als Bella Swan in Twilight een ongeëvenaarde 25 miljoen dollar verdiende. Hollywood zet de afgelopen jaren zwaar in op de Young Adult-adaptaties, iets waar vooral jonge actrices financieel beter van worden.

Hippie Woodley

Hoe sterk de carrières van Lawrence en Woodley ook op elkaar mogen gelijken, zo verschillend zijn hun karakters. Lawrence staat al jaren bekend als de glamoureuze flapuit die talkshows maar al te graag verwelkomen, terwijl Woodley het liefst op haar blote voeten de natuur in trekt om wat klei te eten. De Divergent-actrice staat in Hollywood bekend om haar onconventionele levenswijze die je het best als ‘hippie’ kunt omschrijven. Zo raadt Woodley iedereen aan om:

 • klei als tandpasta te gebruiken en daarna het goedje door te slikken in plaats van op te eten
 • enkel tweedehandskledij te dragen
 • geen gsm te gebruiken, zodat je meer van je vrijheid kunt genieten
 • af en toe wat bijvoet (een bermkruid) te consumeren voor het slapengaan, want dat maakt je bewuster van je dromen
 • niets in winkels te kopen en alles zelf te kweken
 • genoeg naakt te zonnen met de benen gespreid, want dat zou goed zijn tegen schimmelinfecties

Het zijn opvattingen die je niet verwacht van een Hollywoodster die straks tientallen keren de rode loper zal afwandelen voor de verschillende premières van Divergent. Zullen we Woodley dan zien opduiken in een overall van de tweedehandswinkel terwijl ze hier en daar halt houdt om wat kruiden te plukken die tussen de trottoirtegels groeien? In een industrie waar “who are you wearing?” even vaak gevraagd wordt als “do you know George Clooney?”, lijkt ons dat geen evidente keuze. Het is dan ook uitkijken hoe Shailene Woodley de aanstormende media-aandacht zal opwachten. Wij gokken in zelf gevlochten sandalen en met wat klei in de mondhoeken.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.776.671
 • Aantal
  doden
  1.124.669
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  240.159
 • Aantal
  doden
  10.489