Left Right
scrollTop top

De nieuwe ‘Space Jam’ met LeBron James wordt een reboot, en dus geen vervolg op het origineel


De nieuwe ‘Space Jam’ met LeBron James wordt een reboot, en dus geen vervolg op het origineel

De nieuwe ‘Space Jam’-film met LeBron James zal waarschijnlijk een reboot zijn, en dus geen vervolg op het origineel uit 1996. De nieuwe basketfilm is al jaren in de maak. Terrence Nance zou in augustus aangesteld zijn als regisseur en het staat alvast vast dat Ryan Coogler (van onder andere ‘Black Panther’) producer wordt.

Tegenwoordig zijn nostalgiefilms schering en inslag. Niemand is dus écht verbaasd dat Warner Bros. opnieuw iets wil doen met Space Jam. Veel van ons keken als kind met grote ogen naar de originele film uit 1996. Nu de NBA populairder dan ooit is, zou een nieuwe Space Jam weleens kunnen aanslaan bij het grote publiek.

(Meer over de vete tussen Trump en NBA-vedetten Curry en James lees je hier.)

Geen vervolg op origineel

Details over het plot zijn nog niet bekend, maar er zijn wel al een paar details over de film bekend, die nog maar in een beginnende productiefase is. Zo meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite Hollywood Reporter dat LeBron James en zijn business manager Maverick Carter gezegd hebben dat de nieuwe Space Jam geen vervolg wordt op het origineel. Dat betekent dus dat het een reboot wordt.

James en Carter hopen ook dat de film genoeg succes zal geniet om er sequels van te kunnen maken.

Opnames pas volgend jaar

We kijken alvast uit naar de verschillen tussen deze nieuwe film en die uit 1996. In de eerste Space Jam was NBA-legende Michael Jordan zij aan zij te zien met de Looney Tunes. Komen diezelfde ingrediënten terug of gaan ze voor een totaal andere aanpak? Fans zullen hoe dan ook nog een tijd moeten wachten op antwoorden op die vraag. Zo zal er waarschijnlijk pas ten vroegste in de zomer van 2019 gefilmd worden. In die periode is het een stuk rustiger in de NBA.

James tekende een tijdje terug een contract bij de basketploeg Los Angeles Lakers. Dat deed hij deels ook om z’n carrière in de entertainmentindustrie een boost te geven. Toch vindt hij zijn basketjob duidelijk belangrijker dan zijn acteercarrière.

(Benieuwd hoe lang je wekelijks moet sporten om langer te leven? Dat lees je hier.)


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899