Left Right
scrollTop top

De nieuwe verkeersboetes: minder pakkans, maar duurder


De nieuwe verkeersboetes: minder pakkans, maar duurder

De verkeerspolitie wordt minder streng en gaat bij flitscontroles een grotere marge hanteren. Wie te snel rijdt, zal dus minder snel geflitst worden dan voordien. Maar er is ook een keerzijde: wie bekeurd wordt wegens te snel rijden, betaalt meer.

Uit een omzendbrief van het college van procureurs-generaal blijkt dat de verkeerspolitie minder streng wordt. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Wie minder dan 7 kilometer per uur te snel rijdt op gewone wegen wordt binnenkort niet meer geflitst. Op snelwegen zal de politie pas flitsen als je 129 kilometer per uur of sneller rijdt. De politie zal dus meer door de vingers zien, maar wie betrapt wordt, moet wel onmiddellijk 53 euro in plaats van 50 euro betalen.

Zoveel te ernstiger je overtreding, zoveel te hoger je boete

Deze regel blijft wél gelden: zoveel te ernstiger je overtreding, zoveel te hoger je boete. Als je bijvoorbeeld 48 kilometer per uur in een zone 30 rijdt, krijg je een boete van 75 euro. Maar wie 60 kilometer per uur in een zone 30 rijdt, riskeert zijn rijbewijs kwijt te spelen en een boete tot 207 euro.

Zo kan je rijbewijs meteen ingetrokken worden als je meer dan 20 kilometer per uur te snel rijdt in de bebouwde kom, zone 30 of een schoolomgeving. Op gewone wegen gebeurt dat als je 30 kilometer per uur of meer te snel rijdt.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…