De nogal flauwe reden die Jay-Z geeft over waarom hij Beyoncé heeft bedrogen …

De nogal flauwe reden die Jay-Z geeft over waarom hij Beyoncé heeft bedrogen …

Jay-Z heeft voor het eerst openlijk toegegeven dat hij Beyoncé heeft bedrogen. In een lang interview met T Magazine sprak de rapper daarover. “Het moeilijkste is om op iemands gezicht pijn te zien die jij hebt veroorzaakt, en dan met jezelf kunnen omgaan”, zei hij over die moeilijke periode.

Dat Jay-Z zijn vrouw Beyoncé heeft bedrogen, is geen geheim. Zij zingt er namelijk over op haar album Lemonade, dat anderhalf jaar geleden uitkwam, en ook hij haalt het aan in 4:44, zijn meest recente album. Toch had Jay-Z nog nooit openlijk gesproken over die periode en de reden achter zijn ontrouw. Dat deed hij wel in een lang interview met Dean Baquet voor T Magazine.

In dat interview probeert Jay-Z ook uit te leggen waarom hij Beyoncé bedrogen heeft. Daarbij verwijst hij naar zijn moeilijke jeugd. “Je moet overleven en daarom ga je in survival mode. En wat gebeurt er als je in survival mode gaat? Dat sluit je alle emoties af. Dus zelfs bij vrouwen moet je je emotioneel afsluiten zodat je je niet gaat binden. En alles gebeurt dan van daaruit: ontrouw, …”, zegt Jay-Z.

Gezamenlijk album?

Om die moeilijke periode te overwinnen als koppel maakte hij samen met Beyoncé muziek. “We gebruikten onze kunst als therapie en begonnen samen muziek te maken”, legt hij uit. Uiteindelijk was het album van Beyoncé toch sneller klaar, al sluit Jay-Z niet uit dat er ooit nog een gezamenlijke plaat komt.

Naar eigen zeggen zijn ze allebei trots op elkaars laatste album, al was het geen makkelijke periode. “De meeste mensen gaan weg in zo’n geval. Zo’n vijftig procent van de huwelijken eindigen in een scheiding omdat de meeste mensen niet naar zichzelf willen kijken”, legt hij uit.

“Het moeilijkste is om op iemands gezicht de pijn te zien die jij hebt veroorzaakt, en dan met jezelf kunnen omgaan. De meeste mensen willen dat niet doen en dus gaan ze ervan weg”, besluit Jay-Z.

Tweeling

En dus zijn Jay-Z en Beyoncé, ondanks de ontrouw, nog altijd samen. Het koppel trouwde in 2008 na lang gedatet te hebben. In 2012 kregen ze met Blue Ivy hun eerste kindje en afgelopen jaar kwam daar met Rumi en Sir nog een tweeling bij.

Ook met hun carrière gaat het ondertussen heel goed. Lemonade van Beyoncé scoorde vorig jaar heel goed en Jay-Z is dit jaar de grote favoriet op de Grammy’s. Hij kreeg maar liefst acht nominaties, het meeste van allemaal.

Tussen Jay-Z en Beyoncé is het ondertussen opnieuw grote liefde

Getty Images

Gesponsorde artikelen