Left Right
scrollTop top

De Obama’s zoeken een huis, en ze hebben de ideale stad al gevonden


De Obama’s zoeken een huis, en ze hebben de ideale stad al gevonden

In januari 2017 moeten president Barack Obama en zijn gezin het Witte Huis na een verblijf van acht jaar vaarwel zeggen. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met het zoeken naar een nieuw stekje en dus wordt al druk gespeculeerd over de stad waar ze zullen gaan wonen. Mogelijk zullen ze niet naar hun thuisstad Chicago terugkeren, maar kiezen voor een andere geweldige stad: New York City.

Het is altijd een beetje een nieuwe start voor een gezin dat acht jaar lang de belangrijkste familie in de Verenigde Staten was. En dat is ook de reden waarom Barack Obama mogelijk niet naar Chicago zal terugkeren. Dat was aanvankelijk wel de bedoeling, maar de laatste maanden hebben ze hun oog laten vallen op New York. Voor Obama zou het ook te maken hebben met iets minder propere politiek in Chicago. Hij vreest volgens bronnen in zijn omgeving dat zijn stad te veel veranderd is sinds hij naar Washington D.C. verhuisd is.

Studentenleven

The Big Apple is dan ook niet nieuw voor Obama. Hij heeft er immers al een tijdje gewoond. In 1983 studeerde hij af aan de universiteit Columbia en hij zou volgens medestudenten heel gewend zijn geraakt aan de levensstijl in een wereldstad als New York. In de stad zelf hopen ze de Obama’s over twee jaar te mogen verwelkomen. Peter King, een Republikein uit Long Island, stelde dat New York het voor Obama mogelijk zal maken om relevant te blijven na zijn presidentschap. Al is het maar omdat het moeilijk is om in een stad als New York uit de media te blijven.

Barack en Michelle Obama moeten binnenkort ook beslissen waar ze de presidentiële bibliotheek willen. Dat is de plaats waar het archief van een president wordt opgeslagen. Columbia is alvast kandidaat, en die keuze zou Obama mogelijk nog meer naar New York doen overhellen. De economie en cultuur van New York zouden in elk geval een ferme boost kunnen krijgen wanneer een ex-president zou beslissen de rest van zijn dagen in de stad te slijten.

Kinderen het huis uit

Ook ten huize Obama zelf staat wel wat te veranderen. Niet vergeten dat de kinderen van zes jaar geleden inmiddels flink gegroeid zijn. Malia Obama zou al op verschillende universiteiten gezien zijn, waar ze straks zal verder studeren. Haar zus Sasha zal in 2019 pas 18 jaar zijn en zou volgens vrienden van de familie tot dan misschien gewoon in Washington blijven. En dat zou eventueel dus nog een struikelblok voor New York kunnen worden, weet ook zijn voormalige assistent Reggie Love: “Je kan dan wel de leider van de vrije wereld zijn, maar kinderen en je echtgenote hebben een grote impact op wat je doet.”

(Bron: Buzzfeed)

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.776.671
 • Aantal
  doden
  1.124.669
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  240.159
 • Aantal
  doden
  10.489