De OnePlus 6 is vanaf vandaag te koop, maar is hij echt zo goed als OnePlus zegt?

De OnePlus 6 is vanaf vandaag te koop, maar is hij echt zo goed als OnePlus zegt?

De OnePlus 6 is eindelijk te koop. Geïnteresseerden kunnen het toestel vanaf vandaag bestellen via de website van OnePlus, want zoals altijd verkoopt het merk zijn gsm’s alleen daar. Het goedkoopste model kost 519 euro en daarmee is de OnePlus 6 volgens velen de smartphone met de beste prijs-kwaliteitverhouding, maar klopt dat ook écht?

OnePlus is het buitenbeentje op de smartphonemarkt. Het merk bestaat nog maar 4,5 jaar en heeft altijd zijn eigen koers gevaren. OnePlus is eigenlijk een dochteronderneming van Oppo. Dit Chinese merk is bij ons relatief onbekend, maar heel populair in Azië. Ze zijn na Samsung, Apple en Huawei de vierde grootste smartphoneproducent ter wereld.

Door die steun van Oppo kan OnePlus goedkoop aan onderdelen raken voor zijn smartphones. Combineer dat met het feit dat ze geen grote reclamecampagnes doen en hun toestellen alleen online verkopen en je snapt waarom de smartphones van OnePlus altijd scherp geprijsd zijn.

Flagship killer

Het doel van OnePlus is altijd geweest om een high-endsmartphone te maken aan een goedkopere prijs dan de grote merken zoals Apple en Samsung. Al in 2015, bij de lancering van de OnePlus 2 noemde medeoprichter Carl Pei het toestel “a flagship killer. Het bleken uiteindelijk iets te grote woorden voor de smartphone die maar 339 euro kostte.

Ondertussen zijn we drie jaar later en kost het nieuwste model van OnePlus al wat meer, maar de OnePlus 6 mag zich ook stilaan wel echt meten met beste smartphones op de markt, zoals de iPhone X, Samsung Galaxy S9 en de Huawei P20 Pro.

OnePlus 6 vanaf 519 euro

Het goedkoopste model van de OnePlus 6, met 64GB opslagruimte en 6GB RAM, kost 519 euro. Wie 128GB opslag en 8GB RAM-geheugen wil, betaalt 569 euro, voor 8GB RAM en 256 euro geheugen betaal je 619 euro. Bestellen kan vanaf vandaag op de website van OnePlus. Daarmee wacht je overigens best niet te lang, want de toestellen zijn meestal snel uitverkocht, waarna er een wachtlijst wordt aangelegd.

Heel goedkoop kan je de OnePlus 6 dus niet meer noemen met een verkoopprijs die bijna het dubbele is van wat de OnePlus One kostte in 2014, maar op het vlak van kwaliteit maakte het merk wel een grote stap vooruit.

OLED-scherm en goede batterij

De sterke punten van OnePlus 6 zijn dezelfde als van de voorgangers OnePlus 5 or OnePlus 5T. Het OLED-scherm is opnieuw van grote kwaliteit, maar omdat het toestel geen randen heeft, is het scherm wel groter zonder dat de smartphone groter is geworden.

Ook op het vlak van accuduur scoort OnePlus opnieuw. De concurrentie heeft de laatste jaren een goede inhaalbeweging gedaan, maar de batterijduur van de OnePlus 6 behoort nog altijd tot de beste.

Snelle werking en waterdichtheid

Een van de sterkste punten is de snelheid waarmee het toestel werkt. OnePlus gebruikt een stockversie van Android waardoor er geen nutteloze applicaties zijn die je smartphone vertraging. Dat wordt ondersteund met een Snapdragon 845 processor.

Ook opladen gaat net als bij zijn voorgangers snel. Draadloos opladen kan wel niet met de OnePlus 6, een manier van het merk om kosten te besparen op een functie die volgens hen weinig gebruikers nodig hebben.

OnePlus

Camera en geluid

De camera was het onderdeel van de OnePlus 5 en 5T die het vaakst kritiek kreeg en dat was zeker niet onterecht. Daarom heeft OnePlus voor zijn nieuwste model werk gemaakt van enkele verbetering. Die zijn zeker nuttig, maar brengen die camera nog altijd niet op hetzelfde niveau als de beste modellen op de markt.

Een ander puntje van kritiek die soms te horen valt, is de geluidskwaliteit van de OnePlus 6 komt als je er muziek op afspeelt. Het toestel heeft nog geen stereo waardoor die toch iets minder goed klinkt dan bij andere smartphones.

Conclusie:

De OnePlus 6 is zeker het beste toestel dat het Chinese merk ooit op de markt heeft gebracht en het model dat de grootste bedreiging vormt voor de traditionele grote smartphoneproducenten.

Op enkele vlakken moet de OnePlus 6 nog altijd onderdoen voor smartphones zoals de iPhone X, Samsung Galaxy S9 en de Huawei P20 Pro, maar die kosten dan ook minimum 200, tot zelfs meer dan 400 euro dan de OnePlus 6.

Gesponsorde artikelen