Dé oplossing voor onze files: pijlen omhoog!

Dé oplossing voor onze files: pijlen omhoog!

Kijk even naar bovenstaande foto. Is er iets dat je opvalt? Vergelijk anders even met onderstaande foto.

Voor wie het niet ziet: op de bovenste foto staan de pijlen op het blauwe verkeersbord naar boven, op de onderste foto naar beneden. Dat lijkt een klein detail, maar zou de file op drukke plaatsen tot een half uur verminderen. 

Chauffeurs reageren blijkbaar helemaal anders als de richtingpijlen op blauwe borden omhoog wijzen in plaats van omlaag. Dat staat vandaag te lezen in de krant Het Laatste Nieuws. Voorsorteren gaat gesmeerder, chauffeurs maken geleidelijkere bewegingen en de file neemt af. Met andere woorden: vlotter en veiliger verkeer.

In Nederland loopt al jaren een proefproject en de resultaten zijn zo goed dat het land alle borden boven de autosnelwegen aan het veranderen is. Ook in Duitsland en Zweden zijn ze volop aan het wisselen. In België worden de nieuwe borden getest op het verkeersknooppunt Antwerpen-Zuid. Het Agentschap Wegen en Verkeer laat in de krant weten dat het goed mogelijk is dat ook bij ons alle borden zullen veranderen, als dezelfde vaststellingen gedaan worden.

Gesponsorde artikelen