De opnames voor ‘Dealer’ zijn gestart, de debuutfilm van Jeroen Perceval met Ben Segers, Veerle Baetens en Bart Hollanders

Eyeworks

Op maandag 17 februari zijn de opnames gestart van Dealer, de debuutfilm van Jeroen Perceval. De film vertelt het verhaal van een veertienjarige drugdealer, Johnny, die in een tehuis voor jongeren in een moeilijke thuissituatie verblijft. Het jonge talent Sverre Rous neemt die rol voor zijn rekening. Dealer wordt in de Belgische bioscopen verwacht op 7 oktober van dit jaar.

Jeroen Perceval regisseert de film maar schreef ook het scenario en ook zijn voorliefde voor rapmuziek zal in de film niet ontbreken. Perceval is vooral gekend als acteur uit Rundskop, D’Ardennen, De Dag en Over Water, maar met Dealer maakt hij zijn eerste langspeelfilm. Jeroen schreef ook het scenario van D’ Ardennen, de debuutfilm van Robin Pront die op dit moment zelf aan de prent Zillion werkt.

Eyeworks

Wie ook een nieuw facet van zichzelf kan laten zien is Ben Segers, de acteur die we voornamelijk kennen als komisch acteur. In Dealer speelt hij de rol van Anthony, een bekend theater-en televisieacteur die vaste klant wordt bij Johnny. “ik heb Ben gekozen voor zijn tragische kwaliteiten die hem perfect maken voor deze rol”, zegt Jeroen Perceval over deze casting.

Voor Bart Hollanders – vooral bekend uit Callboys – wordt het zijn eerste grote filmrol. De jonge Sverre Rous is in het dagelijks leven nog gewoon leerling op een school in Antwerpen.

Op 7 oktober 2020 komt Dealer in de Belgische zalen.

Gesponsorde artikelen