De Oscars kleuren oranje dit jaar en dit is waarom

De Oscars kleuren oranje dit jaar en dit is waarom

Oranje, het is niet meteen de kleur die we verwachten op een groot event in tijden van #metoo. Maar na de vrouwen in zwarte kledij op de Golden Globes, is het nu tijd voor oranje pins op de Oscars.

Vanavond vindt de 90ste prijsuitreiking van de Oscars plaats in Hollywood. In januari kleurde de rode loper van de Golden Globes nog volledig zwart naar aanleiding van de affaire Weinstein. Hoewel de trend van #metoo nog niet achter de rug is, zullen we op de Oscars ook een andere kleur mogen aanschouwen: oranje.

De anders zo vrolijke kleur verschijnt vanavond op kledij in de vorm van pins. Mensen die een pin op zich gespeld hebben, vragen om meer bewustzijn rond wapenbezit in de Verenigde Staten. Met het bloedbad op een school in Florida in het achterhoofd, wil Hollywood meer aandacht voor de regels rond wapens. Twee weken geleden was het nog mogelijk dat een 19-jarige jongeman 17 tieners doodschoot op zijn oude school. Ondertussen is de wet al iets strenger geworden en mag je pas vanaf 21 jaar legaal een wapen kopen. Maar dat is niet genoeg voor Amerika.

Celebs tegen geweld

Iedereen die een pin wou kopen, kon terecht bij Everytown for Gun Safety, een beweging die actie wil voeren tegen het Amerikaanse wapenbeleid. Hoeveel aanwezigen vanavond een oranje, Amerikaanse vlag op zich zullen spelden, is niet duidelijk. Wat we wel weten is dat veel celebrities achter deze beweging staan. Op 24 maart vindt de “March for our Lives” plaats, een organisatie die door de straten van Washington DC zal trekken tegen het zinloos geweld. Oprah Winfrey en George Clooney doneerden al meer dan 400.000 euro aan deze beweging.

Gesponsorde artikelen