De Oscars moeten op zoek naar andere presentator en #metoo ligt aan de basis

De Oscars moeten op zoek naar andere presentator en #metoo ligt aan de basis

De Oscars moeten op zoek gaan naar een nieuwe presentator. De Amerikaanse acteur Casey Affleck zou normaal de categorie voor ‘Best Actrice’ presenteren, maar trekt zich nu terug wegens een #metoo-affaire waarvan hij werd beschuldigd. 

De Amerikaanse acteur Casey Affleck zal dan toch niet presenteren tijdens de Oscars. De acteur werd in het verleden beschuldigd van ongewenste intimiteiten. De beschuldigingen zijn ook niet recent te noemen en dateren van 2010.

Twee vrouwen

Casey, de broer van Ben Affleck, kreeg vorig jaar tijdens de uitreiking al commentaar te horen. Volgens traditie zou de acteur dit jaar de Oscar voor Beste Actrice moeten presenteren omdat hij vorig jaar een Oscar kreeg voor Beste Acteur. Maar helaas kwam vorig jaar al meteen na zijn overwinning protest. Actrice Brie Larson heeft zelfs na het overhandigen van het beeldje niet geapplaudisseerd.

In 2010 hebben twee vrouwen Affleck beschuldigd van seksuele intimidatie. Zij werkten samen met hem aan de film I’m Still Here. Hij werd aangeklaagd, maar de acteur ontkende alles en moest uiteindelijk een onbekend bedrag betalen.

Me-too heeft effect op de Oscars

De 90ste Oscars zullen er dit jaar toch een beetje anders uitzien door het debat over ongewenste intimiteiten in Hollywood. Na het schandaal met Harvey Weinstein zijn verschillende namen gevallen rond seksuele intimidatie. Uiteraard heeft dat ook effect op de Oscars. Om maar een voorbeeld te geven, werd Kevin Spacey uit de film All the Money in the World geschrapt en maakt zijn vervanger Christopher Plummer wel kans op een Oscar. Hij maakt kans op een Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol.

De 90ste Oscars worden op 4 maart uitgereikt.

Gesponsorde artikelen