De Oscars worden dit weekend uitgereikt … en ineens verschijnt Harvey Weinstein in Hollywood

De Oscars worden dit weekend uitgereikt … en ineens verschijnt Harvey Weinstein in Hollywood

Enkele dagen voor de 90ste ‘Academy Awards ceremony’ duikt een wel erg onverwachte gast op in Hollywood: niemand minder dan de controversiële Harvey Weinstein! Het is te zeggen: zijn standbeeld. Het werk is gemaakt door Plastic Jesus en Joshua “Ginger” Monroe. Voor een selfie met de beruchte filmproducent moet je op het kruispunt van de Hollywood Boulevard en de La Brea Avenue zijn.

Dit weekend worden de Oscars uitgereikt. Het is geen toeval dat net nu het gouden standbeeld opduikt in het straatbeeld. Het beeld toont Harvey Weinstein zijn badjas zittend op een gouden sofa met zijn benen en armen gespreid. In zijn rechterhand heeft hij een Oscar-beeldje, vlak naast zijn lies.

Artiesten

De kunstenaars achter het werk zijn Plastic Jesus en Joshua “Ginger” Monroe. De identiteit van Plastic Jesus is onbekend. Volgens The Holywood Reporter gaat het om een voormalige fotojournalist uit Londen. Momenteel is hij gevestigd in Los Angels en maakt hij kunstinstallaties die sociaalpolitieke problemen aankaarten.

De gouden Harvey Weinstein

Het duurde twee maanden om het standbeeld te maken. De kunstenaars willen met het werk de problematiek van machtsmisbruik in Hollywood extra aandacht geven. “Mensen als Harvey Weinstein hebben het geld en de macht om anderen jobs te geven. Die macht misbruiken ze. Er was geen betere manier om dit te visualiseren dan met een castingzetel”, vertelden ze.

Kunstenaar Ginger woont in Las Vegas en is vooral bekend van zijn beelden van een naakte Donald Trump. Deze doken in 2016 in verschillende steden op.

Gesponsorde artikelen