De perfecte eerste date met deze 7 tips

De perfecte eerste date met deze 7 tips

Heb je een duwtje in de rug nodig bij je eerste date? Geen probleem, want wij geven jou een aantal tips voor een onvergetelijke avond. Het is tenslotte één van de spannendste momenten in je leven. 

Rode wangen, zenuwachtigheid, een knoop in je maag, zweten: het zijn allemaal symptomen van een eerste date. Het is een cruciaal moment in je leven en mag zeker niet onderschat worden. Daarom willen wij ervoor zorgen dat je een onvergetelijke date beleeft met deze tips.

1. Ga NIET naar de bioscoop

Het is ten eerste al cliché om een filmpje mee te pikken op de eerste date. Verder is het gewoon geen goed idee, omdat je meer dan een uur stil naar een groot scherm zit te staren. Ondertussen razen al die emoties constant door je heen. Ten slotte wil je de persoon met wie je date beter leren kennen en dat gaat niet als jullie enkel naast elkaar zitten en niets kunnen zeggen.

Kies dus voor een neutrale plaats. Je hoeft niet meteen een fancy dinner te hebben met je date, maar je kan ook gewoon iets gaan drinken in een gezellig cafeetje. Vermijd misschien best je favoriete café of restaurant waar je vaak met je vrienden komt, want je wil geen pottenkijkers tijdens je date. Hier vind je leuke ideeën voor zomerdates.

2. Kom op tijd

Dit is een absolute must! Als je al een halfuur te laat bent op je afspraakje, komt dit echt niet goed over. Je riskeert ook dat de persoon al lang is opgestapt en dan sta jij daar schoon, helemaal opgedoft. Denk dus nog eens goed na of het echt nodig is om zoveel tijd te steken in je haar. Mannen, dat geldt ook voor jullie!

Istock

3. Maak een goede indruk

Dat brengt ons meteen bij de volgende tip. Je mag best een beetje tijd steken in je uiterlijk, maar overdrijf hier niet mee. Je wil natuurlijk niet nep overkomen. Als je iets langer nodig hebt om je op te doffen, plan dit dan ruim op voorhand.

Niet enkel hoe je eruitziet is belangrijk, maar ook je houding en wat je zegt tijdens de date is even cruciaal. Oordeel dus niet te snel, wees beleefd en toon interesse in de persoon. Is de date niet verlopen hoe je had gedacht? Toon dit niet tijdens het afspraakje, maar vertel de persoon achteraf dat je het hier wil bij laten op een beleefde manier. Bedank hem of haar alvast voor de date.

Istock

4. Voer een luchtig en fijn gesprek

Wat moet je in godsnaam zeggen op een eerste date? Bij sommigen gaat het gesprek al iets vlotter dan bij anderen. Voorkom dat het gesprek op een interview gaat lijken, met andere woorden: bestook je date niet met vragen. De kans dat de persoon afhaakt wordt groter op die manier. Stel gerust een paar vragen zodat je interesse toont, maar hou het gesprek luchtig.

Verhalen over je (pijnlijk) verleden laat je ook achterwege. Je kan best inpikken op wat hij of zij zegt en zelf een anekdote bovenhalen, zolang het interessant en plezierig blijft. Open vragen bijvoorbeeld houden het gesprek op gang.

Istock

5. Drink niet te veel en kies de juiste maaltijd

Geen zorgen, we gaan je niet de les spellen over dat alcohol slecht is voor je gezondheid. Maar we willen je wel duidelijk maken dat je je niet helemaal klem moet zuipen. Je jaagt je date weg en je loopt het risico dingen te doen waar je achteraf spijt van krijgt. Je wil natuurlijk niet te veel gênante momenten meemaken.

Let ook op wat voor maaltijd je bestelt. Vette en zware maaltijden zijn geen goed idee. Je belast er enkel je maag en je spijsverteringsstelsel mee. Vermijd ook maaltijden waarbij je je vingers moet gebruiken, tenzij jullie afgesproken hebben in een fingerfood-tentje natuurlijk.

6. Rekening delen

Als man is het helemaal niet onbeleefd om de rekening te betalen. Als je dit als vrouw misschien wat oubollig vindt, kan je ook voorstellen om de rekening te delen. Op die manier komen jullie beiden niet gierig of verwend over. Je houdt rekening met elkaar (snap je ‘m :-p) en laat zien dat je moeite wil doen voor jullie date.

Pexels

7. Laat een beetje mysterie achter

Het is belangrijk dat je je kwetsbaar en eerlijk opstelt. Je hoeft daarbij niet alles te vertellen, maar laat ook een beetje mysterie achter. Je date zal deze eigenschappen heel aantrekkelijk vinden en hij of zij zal meer van je willen. Als hij of zij vragen stelt, geef dan geen super uitgebreid antwoord, maar wees een beetje vaag.

Nu ben je er helemaal klaar voor, succes!

Hou ook een date op deze romantische plekjes in Parijs!

Gesponsorde artikelen