Left Right
scrollTop top

De Portugese winnaar van het Eurovisiesongfestival is net met spoed opgenomen in het ziekenhuis


De Portugese winnaar van het Eurovisiesongfestival is net met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Het was al duidelijk toen Salvador Sobral het songfestival won: het gaat niet goed met de singer-songwriter. Sobral had al aangekondigd een pauze te nemen in z’n carriëre om op de medische feiten te kunnen focussen. Gisteren werd hij met spoed opgenomen in het ziekenhuis.

Op 8 september gaf Salvador Sobral zijn voorlopig laatste concert. De zanger heeft bekende hartproblemen, en nu is zijn situatie zodanig verslechtert dat hij een harttransplantatie nodig heeft. Sobral was van plan om zelf naar het ziekenhuis te stappen, maar gisteren moest hij dan toch met spoed worden afgevoerd naar een Portugees ziekenhuis.

Volgens verschillende bronnen zou Sobral daar aan de beademingsmachines liggen, en dat blijft wellicht zo tot hij een geschikte donor heeft gevonden. Volgens TV7 Dias, een lokale tabloid, is de Portugese Eurovisiesongfestivalwinnaar wel stabiel. Toch is een harttransplantatie cruciaal: zijn hart is momenteel niet sterk genoeg om hem zonder hulp in leven te houden.

Sobral had ook een video gereleased voor een goed doel, met op het einde de vraag om in de komende tijd zijn privacy te respecteren.

Dit jaar werd het Eurovisiesongfestival gewonnen door Salvador Sobral, met een liedje dat zijn zus geschreven had. De man bleef zo veel mogelijk uit de schijnwerpers om geen extra stress te krijgen, maar na de overwinning kwam zijn leven uiteraard in een stroomversnelling terecht.

Luister hier nog eens naar het winnende nummer:

En hier is een kort verslag van Sobrals afscheidsconcert:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588