De redenen waarom Battlefield 4 de beste game van 2013 kan zijn

De redenen waarom Battlefield 4 de beste game van 2013 kan zijn

Twee jaar geleden was Battlefield 3 voor ons al met voorsprong de beste shooter van het jaar. De FrostBite-engine was een welkome gast in vergelijking met wat de recente Call of Duty’s kwamen aanlopen. Op de current-genconsoles is deze Battlefield 4 meer een evolutie met verbeteringen in elk aspect, maar op next-gen (PlayStation 4 en Xbox One) word je – net als op een sterke pc – weggeblazen. Waarom kan deze Battlefield 4 game van het jaar worden?

1. Handige Commander-modus

Dit is geen nieuwe functie, maar was wel afwezig in Battlefield 3. De Commander-functie plaatst je niet als soldaat in het speelveld, maar geeft je er wel een overzicht van. Vervolgens kan je de andere spelers richtlijnen geven, en hen helpen door munitiepakketten te droppen, of een luchtaanval op een bepaalde plaats uit te voeren. Bovendien kan dat even goed op een tablet als je onderweg bent, of thuis even niet aan je console/pc wil zitten.

2. Gigantische vernieling van speelveld

Battlefield 4 gaat een stapje verder dan enkele muren die aan flarden geschoten kunnen worden. De ontwikkelaars hebben iets ingebouwd dat ze Levolution noemen. Op iedere multiplayermap kan een gebeurtenis het hele speelveld overhoop gooien. Zo kan je door samen te werken een dam laten breken, of een wolkenkrabber laten instorten, wat het speelveld vult met stof en brokstukken. Dat kan bijvoorbeeld een goede tactiek zijn tegen een team met goeie sluipschutters.

3. Spektakel gegarandeerd

Hiervoor zorgt de Levolution deels,  maar dat zou in het niets vergaan zonder het grafische geweld en prachtige geluid. De FrostBite 3-engine doet hier perfect zijn werk. Van de kleinste stoflagen tot gigantische stofwolken, grafisch ziet het er – zeker op next-gen en pc – ongelooflijk goed uit. Alsof dat niet genoeg is, stroomt er ook nog eens geweldig geluid uit de speakers. Zelden vallen games hier positief op – het is meestal goed als het geluid niet opvalt – maar bij deze game is hier duidelijk veel aandacht aan besteed.

Waarom zou je niet voor Battlefield 4 stemmen?

De singleplayer van Battlefield 4 zullen velen zich niet lang herinneren. Dat is echter ook maar een klein nadeel bij een shooter waarbij de multiplayer geweldig is. Een groter probleem zijn de vele bugs. De ontwikkelaars hebben al aangekondigd het werk aan de uitbreidingen “on hold” te zetten, om eerst alle fouten weg te werken.

Gesponsorde artikelen