De Russische #dubakchallenge toont hoe temperaturen van -40 graden adembenemde foto’s kunnen opleveren

De Russische #dubakchallenge toont hoe temperaturen van -40 graden adembenemde foto’s kunnen opleveren

In Rusland vriest het momenteel dat het kraakt. Met temperaturen tot zelfs -40 graden is het er ondoenbaar koud, maar dat kan ook mooie foto’s opleveren. Zo ontstond er met de ‘dubak challenge’ zelfs een heel nieuwe hype, waar je naast ijskoude temperaturen enkel een kopje heet water en een mooie achtergrond voor nodig hebt.

Wij hebben het nu al koud, maar zowel in Chicago een aantal dagen geleden als nu ook in Rusland duiken de temperaturen nog een pak verder onder 0. In Rusland worden op sommige plekken zelfs temperaturen onder de -40 graden gemeten. Die ijskoude temperaturen zorgen voor ongelofelijke taferelen, van volledig dichtgevroren rivieren tot flesjes water die haast onmiddellijk bevriezen. Het gaat zelfs zo ver dat heet water in een fractie van tijd in ijs verandert, en dat levert nu in Rusland prachtige foto’s op.

#dubakchallenge

Voor de dubak challenge (‘dubak’ betekent ‘koude’ het Russisch) heb je enkel een kopje heet water, een mooie achtergrond en een fototoestel (of smartphone) nodig. En natuurlijk temperaturen die ons uit onze kleren zouden doen vriezen. Gooi het water sierlijk in de lucht en voor het goed en wel uit je kopje is, zal het veranderen in een adembenemende ijswolk.

Voor je meteen met je kopje heet water naar buiten trekt bij de eerstkomende vriestemperaturen: pas op. Het moet echt wel stevig genoeg vriezen, anders loop je het risico het hete water gewoon terug over je te krijgen.

Maar als het echt koud genoeg is, levert de dubak challenge fenomenale beelden op:

Deze filmpjes tonen perfect hoe de dubak challenge in z’n werk gaat:

Gesponsorde artikelen