Left Right
scrollTop top

De scheidsrechter die België-Tunesië moet fluiten dit weekend, heeft niet de beste reputatie


De scheidsrechter die België-Tunesië moet fluiten dit weekend, heeft niet de beste reputatie

Dit weekend moeten de Rode Duivels zich bewijzen tegen Tunesië. De Duivels hebben sowieso meer ervaring dan hun scheidsrechter deze keer: ’t is de eerste maal dat Jair Marrufo een WK-match mag fluiten en wij hebben meer vertrouwen in onze Duivels dan in hem. 

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

Als je goed speelt, moet je niet inzitten met wie er fluit, maar als wij Jair Marrufo op het veld zouden zien staan, zouden we toch ook twee keer nadenken. De Amerikaanse ref staat voor het eerst op een WK dit jaar, tijdens de match België-Tunesië (lees hier alles over onze tegenstanders) en dat terwijl hij in 2008 al tot beste scheidsrechter werd verkozen. Zes jaar om het tot in de hoogste regionen van het professionele voetbal te schoppen, maar nog tien jaar tot op een WK, hoe komt dat?

Slechte resultaten

Marrufo is van Texaanse en Mexicaanse afkomst (hij is ook tweetalig Engels-Spaans) en werd dus al snel door zijn nationale voetbalbond getipt bij FIFA. Helaas ging het al snel bergaf met Maruffo’s reputatie: zo slecht dat hij na een reeks aan slechte beslissingen tijdens matchen, van die lijst met potentiële WK-refs werd gehaald. Concreet ging het om een speler van Mexicaanse afkomst die voor de match tussen Columbus Crew en Chicago Fire (2-2) een truitje aan Marrufo had gegeven.

Kon niet, vond de FIFA en in combinatie met vorige fouten was het voldoende om hem in 2009 volledig te schorsen. Naar het WK van 2010 kon hij dan ook fluiten, al mag hij de kwalificatiematchen voor het WK 2014 wel op zijn naam zetten. Hij floot ook tijdens de Olympische Zomerspelen en nu dus op het WK tijdens de match van de Rode Duivels.

Uitgescholden

Maar de reputatie van Maruffo is niet alleen een beetje bezoedeld door dat geschorste jaar, ook in 2017 kwam hij nog in opspraak. Toen floot Marrufo een oefenmatch tussen FC Barcelona en Real Madrid. De middenvelder van FC Barcelona, Ivan Rakitic, beschuldigde Marrufo er toen van dat hij de speler zou uitgescholden hebben. Er kwam geen uitspraak over.

Daarnaast blijkt Marrufo wel een hoop prijzen in zijn kast te hebben. Hij leidt nog steeds het Amerikaanse All-Star-team, mocht al twee keer aantreden voor de Olympische Spelen en mocht een match leiden in de Copa America in 2016. Rustig blijven en doorspelen, met andere woorden.

Alles over de Rode Duivels, van het haar van Mertens tot de scheidsrechter, lees je hier!

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899