Left Right
scrollTop top

De seizoensfinale van ‘Game of Thrones’ kan nog alle kanten opgaan als je de trailer bekijkt


De seizoensfinale van ‘Game of Thrones’ kan nog alle kanten opgaan als je de trailer bekijkt

Zondagnacht zal het zevende seizoen van ‘Game of Thrones’ eindelijk zijn slotstuk krijgen. Volgens de trailer van de seizoensfinale kan die laatste aflevering nog alle kanten opgaan. Een rustig theekransje in de Dragonpit van King’s Landing of wordt het toch dé veldslag waar iedereen op zit te wachten?

Volgens de trailer van de seizoensfinale van ‘Game of Thrones’ kan het spel nog alle kanten op. Er staan duizenden troepen Dothraki en Unsullied klaar aan de poorten van King’s Landing om elk moment aan te vallen, terwijl aan de andere kant van de stad Euron met zijn vloot elk schip de toegang tot King’s Landing zal ontzeggen. We zien Jamie en Bronn uitkijken van op een toren over de vijandelijke formaties. Er kan in een vingerknip een oorlog ontketend worden. Maar in de rest van de trailer is geen zwaard, draak of dolk te bespeuren.

De Targaryen-delegatie zonder Daenerys

In de trailer zien we alle schaakstukken van het Spel der Tronen bij elkaar. Jon Snow zal eindelijk Cersei Lannister ontmoeten om haar de wight te presenteren die hij ten noorden van de Muur heeft ingeruild voor een zombie-draak. Hij wordt bijgestaan door Davos, Theon Greyjoy, Varys, Tyrion Lannister, Jorah Mormont, Podrick en Brienne die op bevel van Sansa naar King’s Landing is gegaan. Sansa zelf is wijselijk thuisgebleven. In de trailer zien we een shot van haar op de omwalling van Winterfell. Ze staat er maar triest en eenzaam zonder haar trouwste adviseur Littlefinger. Een sleutelfiguur die niet in de trailer te zien is, is Daenerys. Maar de kans is klein dat ze niet aanwezig is.

De Lannister-delegatie in de minderheid

Aan Lannister-kant staan Cersei en Jamie op het platform in de Dragonpit. Ze zien er zelfzekerder uit dan de hele Targaryen-delegatie, maar zijn duidelijk in de minderheid. Jamie heeft wel een leger Lannister-soldaten klaarstaan. Vanuit een toren in King’s Landing kijkt hij even later in de trailer met Bronn naar de Unsullied en Dothraki die voor de poorten van King’s Landing klaarstaan. Op het water staat dan weer de vloot van Euron klaar. De seizoensfinale heeft dus alle ingrediënten om dé langverwachte veldslag te laten gebeuren. Maar het zal van het theekransje tussen Cersei en Jon afhangen of de oorlog tussen Targaryens en Lannisters daar en dan ontketend zal worden. In een vingerknip kan Cersei die veldslag starten.

Cleganebowl eindelijk op komst?

Een andere opvallende afwezige in de trailer is The Hound. Hij overleefde de uitstap naar het Noorden maar is nergens te zien. In een vroegere trailer herkennen we wel het silhouette van The Hound in hetzelfde Dragonpit-decor. In die ruïne hielden de Targaryens vroeger hun draken. Er is in de nieuwe trailer een platform te zien dat zich ideaal uitleent voor een trail by combat. Fans wachten al zeven seizoenen tot The Hound wraak neemt op zijn broer The Mountain. De ‘Cleganebowl’ zou er dus kunnen aankomen in de seizoensfinale. Een andere verklaring voor dit shot van The Hound is dat de oorlog wel degelijk losbarst. Of misschien beslist The Hound weer in zijn eentje om iets enorm dom te doen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.776.671
 • Aantal
  doden
  1.124.669
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  240.159
 • Aantal
  doden
  10.489